juomat/ Yleinen

Chai latte

Erityisesti talvisella tai kostealla kelillä on mukava juoda jotain lämmintä ja mausteista. Chai latte on täydellinen juoma sellaisiin iltoihin, kun haluaa käpertyä sohvan nurkkaan peittoon kääriytyneenä villasukat jalassa. Tämä ohje on erittäin yksinkertainen versio chai latesta, eikä varmasti mikään oikeaoppinen, mutta maistuu hyvältä!

Ohje on oma versioni, joka on laadittu sen mukaan, mitä kaapista tällä kertaa löytyi. Mausteita kannattaa käyttää runsaasti, koska maito pehmentää hiukan niiden makua. Ohjeessa esitettyjen mausteiden lisäksi esimerkiksi kardemumma sopii chai latteen mainiosti! Ruokosokeria voi laittaa sen mukaan, kuinka makeasta pitää, itse käytin noin ruokalusikallisen alla olevaan annokseen.

Chai latte

2 dl vettä
1 kanelitanko
5 neilikkaa
2 pussia mustaa teetä
ruokosokeria
2 dl maitoa 
koristeluun jauhettua kanelia
 
Laita kattilaan vesi, kanelitanko, neilikat ja teepussit. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen sokeri ja anna sen liueta seokseen. Lämmitä maito eri kattilassa vatkaten se samalla vaahdoksi. Kaada teeseos laseihin, lisää vaahdotettu maito varoen ja ripottele pinnalle vielä vähän kanelia.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi