Simppeli klassikko – vihreä salaatti – syntyy mukavan vähäisestä määrästä aineksia, joista suurin osa löytyy lisäksi aina kaapista. Salaattina voi käyttää mitä vain omaan makuun sopivaa salaattia, minä käytin tällä kertaa sekoitusta tammenlehväsalaatista ja rucolasta. Tässä on esitetty salaatinkastikkeen perusversio, jota muokkaamalla voi tehdä hyvinkin erilaisia kastikkeita. Kokeile esimerkiksi sitruunamehun korvaamista limemehulla tai sinapin tai jonkun yrtin lisäämistä joukkoon. Tämä perusversio tekee jokaisesta arkisestakin salaatista erittäin maukkaan!
Vihreä salaatti
tuoretta salaattia
reilut 1,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunan mehua
2 tl valkoviinietikkaa
(sormi)suolaa
vastarouhittua pippuria
Huuhtele salaatti huolellisesti ja kuivaa se. Tämän voi tehdä salaattilingolla, mikäli omistat sellaisen, mutta se onnistuu myös hyvin valuttamalla salaattia siivilässä ja kuivaamalla loput talouspaperilla painellen. Laita salaatti sitten kulhoon.
Tee kastike puristamalla sitruunan mehu pieneen astiaan. Mittaa joukkoon valkoviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita ja mausta. Varmista vielä lopuksi kastikkeen maku: lisää tarvittaessa sitruunan mehua tai suolaa.
Kaada kastike salaatin päälle kulhoon. Sekoita salaatti ja kastike keskenään nostellen salaattia sormin. Tarjoa heti!
Keväinen ja kevyt lounasannos syntyi vihreästä salaatista, voissa paistetuista ja sitruunalla maustetuista parsoista sekä paistetusta halloumista.
Innokas kotikokki, joka kirjoittaa Nautiskellen-nimistä ruokablogia. Rakastaa sienestämistä, kalastamista ja luonnossa liikkumista. Parasta blogin kirjoittamisessa on uusien makuelämysten löytäminen ja niiden jakaminen muille.
Ei kommentteja