salaatit/ Yleinen

Pekoni-avokado-mozzarellasalaatti

Pekoni, avokado ja mozzarella ovat uskomattoman herkullinen yhdistelmä tässä ruokaisassa salaattissa. Salaatti kelpaa raavaamallekin miehelle, kun siinä on pekonia! Itse tehdyt krutongit taas tuovat salaattiin mukavaa rapeutta. 

Krutonkien tekeminen itse on helppoa ja niistä tulee herkullisia hyvin pienellä vaivalla – kun kerran testaat näitä, et enää osta kaupasta valmiita kuivakoita krutonkeja. Krutonkeja voi maustaa kuivatuilla tai tuoreilla yrteillä, mutta tässä salaatissa ne pääsevät oikeuksiinsa ilman yrttejäkin. Krutongit voi tehdä periaatteessa mistä tahansa vaaleasta, myös hieman kuivahtaneesta leivästä. Suosin itse usein paahtoleipää, sillä jostain syystä siitä tulee mielestäni herkullisimmat krutongit. Resepti kahdelle nälkäiselle. 

Pekoni-avokado-mozzarellasalaatti

170 g pekonia
1 pallo mozzarellaa
2 avokadoa
puolikas pieni kurkku
puolikas ruukku salaattia
3 palaa paahtoleipää

oliiviöljyä
sitruuna
suolaa
pippuria

Pilko pekoni paloiksi. Kuutoi paahtoleivän palat. Ruskista pekoni pannulla. Siirrä pekoni talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyisi paperiin. Paista paahtoleivän palaset rapeiksi krutongeiksi pekonirasvassa pannulla. Voit lorauttaa päälle myös hieman oliiviöljyä ja ripauksen suolaa. 

Pilko avokado ja kurkku sopiviksi paloiksi. Revi mozzarella suupaloiksi avokadon ja kurkun joukkoon kulhoon. Pese salaatti ja revi se myös kulhoon. Valmista kastike: sekoita 3 osaa oliiviöljyä ja 1 osa sitruunan mehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike kulhoon ja kääntele se salaatin sekaan. 

Annostele salaatti lautasille ja asettele annosten joukkoon pekoni ja krutongit. Tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi