Yleinen

Munakoisotahna

Boulevard Socialin vierailun jälkeen se jumalainen munakoisotahna – baba ganoush – pakotti kokeilemaan vastaavan tekemistä myös kotona. Ihan yhtä hyvää siitä ei tullut, mutta tosi hyvää kuitenkin! Ohje löytyi Pioneer Womanilta. Tahna maistuu mainiosti pitaleivän kanssa tai miksei tietysti muunkin leivän päällä, ja onkin kiva vaihtoehto korvaamaan tavalliset leivänpäälliset. Tahnaa voi tehdä etukäteen illanistujaisia varten ja se toimii hyvin myös pienten leivänpalasten päällä tapasten tyyliin. Raa’an valkosipulin määrä ohjeessa on melko runsas, joten voit halutessasi vähentää määrää tai kuullottaa valkosipulia hetken paistinpannulla, jolloin se ei maistu niin voimakkaasti. 


Munakoisotahna baba ganoush

3 keskikokoista munakoisoa
3 ruokalusikallista tahinia
4 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
kourallinen hienonnettua persiljaa
suolaa
pippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese munakoisot ja pistele haarukalla niihin reikiä. Aseta munakoisot uunivuokaan ja paahda niitä uunissa, kunnes niiden kuoret ovat mustuneet ja sisukset pehmenneet mössöksi (tässä menee noin tunti). 

Anna munokoisojen jäähtyä hieman ja kaavi sitten niiden pehmeät sisukset kulhoon. Muussaa sisukset haarukalla (tahnaan saa jäädä joitain sattumia). Lisää loput ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa. Tarjoa leivän kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi