grilliruoat/ kesä/ sesonkiruoat

Pekoniin kääritty grillattu parsa

Simppeli, nopea ja supermaukas yhdistelmä grillattavaksi on pekoniin kääritty parsa. Pekoni tietysti tekee mistä vain ruoasta ihanaa, mutta tässä tapauksessa jotenkin erityisen ihanaa: parsa pehmenee pekonikääreessään meheväksi ja pekoni saa ottaa grillistä hieman väriä. Pekonin suolaisuus täydentää parsan raikkautta hauskalla tavalla. Suosittelen testaamaan! 

Tällä kertaa syksyn viimeisillä grillausreissuilla grilliin päätyi myös bratwurstia, grillauskastikkella valeltua maissia ja halloumia. Kaiken kruunasi upea grillauspaikka syksyisen kauniin meren rannalla!

Pekoniin kääritty grillattu parsa

nippu parsaa
paketti pekonia

Napsauttele parsoista kovat päät pois (taittamalla parsaa molemmista päistä varovasti se katkeaa sopivasta kohdasta), voit myös halutessasi huuhtaista parsoja hieman. Kääri jokaisen parsan ympärille viipale pekonia. Iske parsat grilliin – ei liian kuumaan kohtaan, jotta parsa ehtii kypsyä ennen kuin pekoni on mustaa. Kun pekoni on ruskeaa ja parsat pehmenneet (niihin saa jäädä kuitenkin hieman purutuntumaa), nappaa parsat pois grillistä ja syö heti. Varo polttamasta suutasi, sillä pekoni on tulikuumaa suoraan grillistä tulleena!

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  26.5.2013 at 10:39

  voiko siis ruoka joka otetaan grillistä, olla kuumaa???

 • Reply
  Sini
  26.5.2013 at 11:08

  Toki kaikki grillistä otettu ruoka on kuumaa, mutta rasvainen pekoni on aina superkuumaa ja jonkin aikaa grillistä ottamisen jälkeenkin vielä. Ainakin minä olen useasti nälissäni onnistunut polttamaan kieleni 😀

 • Reply
  Anonyymi
  11.9.2013 at 13:40

  voiko tehdä pannulla?

 • Reply
  Sini
  11.9.2013 at 14:43

  Voi tottakai tehdä myös pannulla, mikäli grillaamiseen ei ole mahdollisuutta, mutta tietysti osa näiden viehätyksestä piilee nimenomaan tuossa pekonin hieman mustuneessa ja savun makuisessa pinnassa. Mutta pannulla tehtynä myös hyvää!

 • Kommentoi