lisukkeet/ uuniruoat

Haudutettua porsaan niskaa ja kaalipekonihöystöä

En ole aiemmin ollut juurikaan kaalin ystävä, mutta jostain syystä sitä on alkanut tehdä nyt mieli. Jääkaappiin unohtunut puolikas kaali pääsi hyötykäyttöön, kun tein siitä höystöä. Mikään ruoka ei voi mennä pieleen, jos siihen lisää pekonia – tähän höystöön se sopi erityisen hyvin!

Tutustumisretkeni eri ruhonosiin jatkuu – pysyttelen edelleen porsaan niskassa eli kasslerissa, mutta tällä kertaa valmistin sen hyvin simppeliin tyyliin. Maustoin niskan suolalla ja paistoin lihaklöntin pinnat kiinni voissa kuumalla pannulla. Sitten heitin palasen uunivuokaan ja uuniin 150 asteeseen kolmeksi tunniksi. Seuraavana päivänä lämmitin lihanpalaset kaalihöystön seassa sillä välin, kun höystö kypsyi. Helppoa!

Olen aika vähän tehnyt tälläisiä haudutettavia lihoja – en yhtään tiedä miksi, koska onhan ylikypsä porsas ainakin ihan uskomattoman ihanaa, kun se on niin mureaa, että sitä voi syödä vaikka lusikalla. Hauduttaminen tuntuu jotenkin enemmän syksyiseltä ruoalta, joten toivottavasti syksyn mittaan on tiedossa joitain hyviä patoja ja muita pitkään uunissa viihtyviä ruokia. Huomaa ilmojen jo viilenneen, kun on alkanut ajatella pataruokia! 

Haudutettua porsaan niskaa ja kaalipekonihöystöä

300 g porsaan niskaa
voita
suolaa
pippuria

puolikas kaali
muutama pekoniviipale
muutama valkosipulinkynsi
2 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria 

Mausta porsaan niskapala suolalla. Kuumenna voi pannulla ja paista lihanpalan pinnat kiinni. Aseta liha uunivuokaan ja hauduta sitä uunissa sellaisenaan vähintään kolme tuntia. Mitä pidempään haudutat, sitä mureampaa lihasta tulee. Mausta liha lopuksi pippurilla. Voit myös lämmittää lihan uudelleen. 

Pilko pekoni pieniksi paloiksi, kaali suikaleiksi ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota valkosipuliviipaleet voissa. Lisää pannulle pekoni ja nosta lämpöä. Paista kunnes pekoni ruskistuu. Lisää sitten viipaloitu kaali ja anna sen paistua hetki sellaisenaan. Kun kaali on hieman pehmennyt, lisää kerma, suola ja pippuri. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes neste on keittynyt kokoon ja kaali on pehmeää, mutta ei kuitenkaan ole menettänyt purutuntumaansa kokonaan. (Voit haudutuksen aikana lisätä myös lihan lämpenemään, mikäli olet hauduttanut sen jo edellisenä päivänä.) Tarkista lopuksi vielä maku ja tarjoa pehmeäksi hautuneen porsaan niskan kanssa.

You Might Also Like

6 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  11.9.2012 at 19:50

  Himo pataruokiin tarkoittaa, että syksy on tosiaan saapunut.

 • Reply
  Sini
  12.9.2012 at 04:42

  Sitähän se taitaa tarkoittaa – on syksyssä kyllä hyvätkin puolensa 🙂

 • Reply
  EtsiResepti
  14.9.2012 at 08:06

  Hei!

  Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi, suosittelen ehdottomasti että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon. Sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa Skandinaviassa ja muissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita!

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  http://www.etsiresepti.fi/

 • Reply
  jokihakakokkaa
  14.9.2012 at 12:08

  Herkkua! Kaali ja porsas on kyllä kaverit keskenään. Padat on mukavaa syysruokaa kun ne voi “unohtaa” uuniin ja kerätä vaikka puolukoita odotellessa..tai mistä nyt pitääkin.

 • Reply
  Sini
  14.9.2012 at 15:03

  Kiitos tiedosta, käyn katsomassa miltä sivusto näyttää 🙂

 • Reply
  Sini
  14.9.2012 at 15:04

  Padat on kyllä nimenomaan sopivaa syksyruokaa, täällä taidetaan tosin keräillä sieniä puolukoiden sijaan 🙂

 • Kommentoi