talvi/ Yleinen

Poroa!

Hain tänään pakkaseen neljäsosan poron vasasta. Jaoimme puolikkaan poron kaveripariskunnan kanssa. Meidän settiimme päätyi potkakiekkoja, pussillinen pikkuluita, ribsejä, sisä- ja kulmapaistit sekä pari pakettia jauhelihaa. Ribsien ja fileiden osalta sovimme kavereiden kanssa tekevämme niistä yhdessä ruokaa – noita kun ei saanut jaettua ja ovat molempien suosikkeja. Poron hinnaksi tuli kyydityksineen pääkaupunkiseudulle 14,75 €/kg, mikä on mielestäni melko kohtuullista. Poro tuli valmiiksi paloiteltuna ja vakuumiin pakattuna, joten sen sai iskeä suoraan pakkaseen odottelemaan käyttöä.

Ajatuksissa on ollut myös puolikkaan karitsan tilaaminen, sen voisi toteuttaa ehkä keväällä, kun saa pakastimeen hieman tilaa poron ja kaikkien marjojen jälkeen. Olen tykästynyt viime aikoina karitsan makuun niin paljon, että voisi olla hyvä tilata suoraan puolikas eläin – kaupoissa kun tuntuu olevan melko rajallinen valikoima eri ruhon osia ja tällä tavalla saa kerralla ison määrän kaikkea. 

Porosta tulee siis talven aikana reseptejä blogiinkin – tarkoituksena on tehdä ainakin luista lihalientä ja potkakiekoista jotain pitkään haudutettua uuniruokaa. Kerro toki omista hyviksi havaituista pororesepteistäsi kommenttiboksissa, vinkkejä otetaan vastaan!

You Might Also Like

10 Kommentit

 • Reply
  luimupupu
  9.12.2012 at 17:04

  Hieno lihasetti. Poron potkakiekoista tulee aivan loistava osso buco, me olemme tehneet sitä näin.

 • Reply
  Jonna
  9.12.2012 at 17:39

  Voi, olisipa suurempi pakastin! Kuinka paljon lihaa on suunnilleen puolikkaassa porossa?

 • Reply
  Sini
  9.12.2012 at 17:59

  Kiitos vinkistä, täytyy käydä tutkimassa reseptiä tarkemmin!

 • Reply
  Sini
  9.12.2012 at 18:01

  Yllättävän pieneen tilaan nämä mahtuivat, mutta olen kyllä itsekin haaveillut isommasta pakastimesta… Meidän puolikas oli poron vasa ja puolikas painoi hieman reilun 10 kg, josta siis meille reilu 5 kg. Yllättävän pieni mielestäni siis!

 • Reply
  iherb
  9.12.2012 at 21:14

  Voisi omaakin pakastinta hieman täytellä, tällä hetkellä sieltä ei löydy kun hirveä jonkun verran. 🙂

 • Reply
  Sini
  10.12.2012 at 05:41

  Hirvikin on herkkua, hyvä että jotain lihaa löytyy 🙂 Mutta jos tilaa on, niin ehdottomasti vain täyttämään!

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  10.12.2012 at 08:42

  Kyllä nyt kelpaa! Mulla on kans pakastimen kanssa tilapulaa. Ei vaan pysty näin isoihin tilauksiin vaikka kuinka mieli tekis.

 • Reply
  Sini
  10.12.2012 at 08:45

  Niin kelpaa! Minun pakastin on nyt aivan täynnä. Tosin saan kyllä tarvittaessa vanhempien pakastimiin vietyä jotain, niitä vain tulee sitten harvemmin haettua pois…

 • Reply
  Riikka
  10.12.2012 at 09:44

  Voi kateus! 🙂 Mistä tilasitte poron? Vai oliko jonkun tutun kautta? En tiedä, saako keväällä kotimaista karitsaa, kun karitsojen teurastusaika on syksyisin, jolloin karitsat ovat palttiarallaa puolivuotiaita.

 • Reply
  Sini
  10.12.2012 at 09:53

  Tilasimme poron tuon kaveripariskunnan kautta – he ovat päässeet mukaan tähän pororinkiin jo edellisvuonna, yksi mies haki isomman setin poroja kerralla suoraan tuottajalta Lapista. Oltiin kyllä siinä mielessä onnekkaita 🙂

  Olen suunnitellut tilaavani karitsan Aholan Lammastilalta, heidän nettisivuillaan ainakin mainitaan, että karitsoja teurastettaisiin lähes kuukausittain, joten sieltä ainakin saisi keväälläkin :)syksyisin kun tuntuu tuo pakastin olevan ääriään myöten täynnä!

 • Kommentoi