alkupalat ja pikkusuolaiset/ syksy/ Yleinen

Lämpimät sienileivät

Sellaisina päivinä, kun pitää keksiä kaapissa olevista aineksista jotain syötävää eikä jaksa kokkailla mitään kovin monimutkaista, teen aika usein näitä lämpimiä sienileipiä. Sienileipien ainesosat vaihtelevat tietenkin sen mukaan, mitä kaapista sattuu kulloinkin löytymään. Minulla on aina varastossa kuivattuja ja pakastettuja sieniä, mutta toki näitä voi tehdä myös tuoreista sienistä. Suosittelen kuitenkin käyttämään jotain metsäsieniä, sillä ne antavat näille leiville ihanan maun. Tällä kertaa kaapissa oli tummaa leipää, emmentaljuustoa, kuivattuja suppilovahveroita, sipulia ja valkosipulia. Mausteeksi laitoin kesällä kuivaamaani timjamia. Sienileipiin voi käyttää ihan yhtä hyvin myös vaaleaa leipää, mausteeksi mitä tahansa kuivattua tai tuoretta yrttiä ja sekaan voi hyvin heittää myös kaapista löytyviä kasviksia tai lihaa. Esimerkiksi pekoni sopisi näihin erittäin hyvin! Tuunaa siis oman makusi tai kaapista löytyvien ainesosien mukaan! 


Lämpimät sienileivät

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
voita
suolaa ja pippuria
6 palaa tummaa leipää
kuivattua timjamia
pala emmentalia

Laita kuivatut sienet vähintään vartiksi likoamaan veteen. Kuori ja pilko sipulit. Valuta sienistä ylimääräinen vesi pois ja paista sienet ja sipulit voissa pannulla ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Voitele leivät ja jaa sieni-sipuliseos tasaisesti leipien päälle. Mausta timjamilla. Raasta emmentalia leipien päälle ja paista niitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto saa kauniin ruskean värin pintaansa. Tarjoa hiukan jäähtyneinä.

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Daniela
    31.3.2014 at 17:49

    Heh, kaikilla taitaa olla omat nopeat vakkarileivät. Minulla avokado + munakokkeli 🙂
    Sienileipiä pitääkin kyllä kokeilla!

  • Reply
    Sini
    1.4.2014 at 06:40

    Niin taitaa, niitä ei vain tule ikinä kerrottua sitten toisille, kun omat suosikit voivat olla aivan erilaiset kuin toisilla. Avokado ja munakokkeli kuulostaa myös hyvältä yhdistelmältä, taidan testata sitä! 🙂

  • Kommentoi