juomat/ ravintolat

Boulevard Socialin ja Gaijinin kesämakuja

Sain muutama viikko sitten kutsun saapua maistelemaan Boulevard Socialin ja Gaijinin kesäherkkuja. Tälläisestä kutsusta on vaikea kieltäytyä, onhan samojen omistajien Farang keikkunut jo pitkään suosikkiravintoloideni listalla. Aiemmat postaukseni ravintoloista löydät Boulevard Socialista täältä ja Gaijinista täältä. Kuten aiemmista postauksista huomaa, on Farang ollut ehdoton suosikkini näistä kolmesta, mutta toki kaikista löytyy herkullisia annoksia ja jotain sellaista, jonka vuoksi voin kaikkia kolmea ravintolaa suositella. Kaikissa näissä ravintoloissa tarjoillaan maistelumenuita ja herkullisia drinkkejä. Tarkoituksena oli tällä kertaa maistella ravintoloiden listoilta löytyviä pikkusyötäviä, joita voi maistella terasseillakin. Tällä kertaa Suomen kesä näytti taas sään puolelta vaihtelevaisuutensa, ja terassiherkut nautittiin sateen vuoksi kuitenkin sisätiloissa.

Aloitimme Boulevard Socialin puolelta tsatziki-stan-drinkeillä, joissa oli jogurttia, kurkkua ja sitruunaa. Erikoinen, mutta todella raikas ja maistuva drinkki! Jogurtti toimi drinkissä erittäin hyvin, tälläisiähän voisi tehdä hyvin kotonakin! Mukana illallisella olivat myös Winestate Oy:n edustajat, jotka esittelivät muutamaa viiniä ja kertoilivat niistä hiukan taustatietoja. Ensin maistelimme Gerard Bertrandin Gris Blanc -roseeviiniä, joka oli yllätyksekseni erittäin hyvää – yllätys tämä oli siksi, etten ole yleensä ollut mikään roseeviinien ystävä. Totesimme sitten, että todennäköisesti tämä johtuu siitä, etten vain ole maistanut hyvää roseeviiniä. Jos totta puhutaan, olen kyllä aika harvoin roseeta maistellutkin. Ehkä siitä tulee tämän kesän suosikkijuomani! Tämä Gris Blanc oli kuivaa, mutta kuitenkin hedelmäistä, ihan täydellinen kesäpäivän viini, joka toimii ainakin äyriäisten ja edustajan mukaan myös sieniruokien kanssa. Sieniruoan parina on ehdottomasti roseeta testattava! Tätä saa Alkosta kohtuulliseen 12,5 €:n pullohintaan, mutta tämä kuuluu tilausvalikoimaan ja kerralla pitää tilata kuusi pulloa. 


Kun viini oli saatu laseihin, aloitimme syömisen kolmella suolaisella snacksilla. Ensin pöytään kannettiin vihreä gazpacho rapujen kera, päällä vielä basilikacreme. Gazpacho kaadettiin rapujen päälle vasta pöydässä. Ihanan raikas gazpacho on ikuinen kesäsuosikkini ja olisinkin voinut syödä tätäkin monta kulhollista. Erinomainen yhdistelmä tuon roseeviinin kanssa!


Seuraava annos olivat pienet lammaskebabit, jossa vartaiden päällä oli korianteria ja harissamajoneesia. Majoneesin mausteisuus toimi erittäin hyvin lammaskebabin seurana, pidin myös näistä kovasti! Viimeinen annos jätti ehkä sitten hiukan kylmäksi: pienet kanapizzat, joissa oli mozzarellaa ja rakuuna-sitruunakastiketta. Ei mielestäni mikään erikoinen annos, sillä pohja oli pehmoinen eikä kana itsessään ollut kovin maukasta.
Jälkiruoat sitten viimeistelivät makunautinnon: ensin ravintolassa itse tehtyä softista ja sitten päälle vielä lemon pie marrakesch. Softismaut vaihtuvat viikoittain, tällä kertaa tarjolla oli suklaa-lakritsisoftis. Minä en yleensä ole lakritsin ystävä, mutta tällä kertaa sen mieto maku yhdistettynä suklaaseen rokkasi kyllä ihan täysillä. Juuri sopivan pieni, makea softis oli ihanaa. Sitruunarahkan, marengin, sablekakun, suolakaramellin ja paahdetun seesami-maitojäätelön yhdistelmä toimi myös älyttömän hyvin. Sitruunan kirpeys, karamellin makeus, suola, jäätelön kylmyys, marengin ja keksipohjan rapeus… Tässä jälkiruoassa pelattiin huolella tekstuureilla ja eri mauilla. Erinomaisen hyvää! 
Seuraavaksi siirryimme lyhyen matkan Gaijinin puolelle ja aloitimme alusta. Alkuun raikas herushinki-drinkki, jossa oli kurkkumehua, minttua, limemehua, inkivääriä ja giniä. Tälläisiä(kin) on pakko tehdä kesälomalla! Lisäksi maistelimme sakea (jonka nimi ei kyllä jäänyt mieleen). Sakessa maistui ja tuoksui voimakkaasti esimerkiksi banaani, joka ei ensimmäisenä sakesta ainakaan minulle tule mieleen. Sakea oli jännittävä maistella, mutta ei tämä maistelu kyllä minua vieläkään saken ystäväksi tehnyt. Viininä maistelimme Dr. Loosenin Dr. L Rieslingiä. Olen hiukan alkanut ottaa etäisyyttä rieslingeihin, kun niiden joukosta löytyy myös paljon keskinkertaisia viinejä, mutta täytyy sanoa, että tämä oli kyllä erinomaisen hyvää ja olisin hypännyt suoraa päätä Alkoon ostamaan tätä pari pulloa, jos tämä valikoimista löytyisi (eipä tietenkään löydy). Viini oli kuiva ja ihanan mineraalinen pitkällä jälkimaulla. Juuri sellainen, kuin hyvän rieslingin mielestäni pitääkin!
Ensimmäiseksi suolaiseksi ruoaksi Gaijinin puolella tarjottiin ihania pork buneja, joissa oli pehmeää leipää, porsaankylkeä, kimchimajoneesia ja pikkelöityä kurkkua. Höttöisen pehmeä leipä, makea ja pehmeä porsaankylki sekä tulinen majoneesi toimivat erinomaisesti yhdessä, tämä on kaikista Gaijinin annoksista mieleenpainuvin. Toisena suolaisena ruokana tarjottiin yakitori-kanaa, joka on siis makeassa soijassa marinoitua, grillattua kanaa. Annoksen päällä oli jännittävää chilistä tehtyä heinää, joka näytti vaikuttavalta, mutta ei kyllä maistunut erityisesti miltään. Itse kanavarras oli ihan OK, mutta tuon possubunin jälkeen aika mitäänsanomaton. 
Lopuksi vielä pari jälkiruokaa, jos ei vielä saatu makeannälkää tyydytettyä! Ensin sake blueberry -annos, jossa oli sake-mustikkasorbettia, sitruunalla maustettua valkosuklaamoussea, marinoitua mustikkaa ja sake-hyytelöä. Valkosuklaamousse oli tässä annoksessa hyvää, mutta mustikka ja sake jotenkin tunkkaista yhdessä. Erityisesti ihmetytti tuo hyytelö – inhottava, kova hyytelö jäi ainakin minulla lautaselle. Tämän jälkeen hiukan parempi misojuustokakku ja raparperia, jossa oli misolla maustettu juustokakku (näytti muuten ihan minivoileipäkakulta!), vaniljalla marinoitua raparperia, shisoa ja raparperi-shisosorbettia. Tämä oli ihan jees, mutta ei mikään tajunnanräjäyttävä annos – kokonaisuudessaan aika makea ja liian mössöinen annos. Boulevard Socialin jälkiruoat olivat omaan makuuni paljon parempia – jotenkin nämä olivat vain makeita, eivätkä maut olleet muuten niin hyviä. Ylipäänsä Boulevard Social oli mielestäni parempi tällä kertaa!
Lopuksi saimme vielä matkaan Gaijinin keittokirjat, joten varmasti samoissa makumaailmoissa tullaan pyörimään kotikeittiössäkin – aion testata ainakin muutamia drinkkejä ja noita ihania pork buneja! Oli kyllä kiva päästä maistelemaan menuja läpi, molemmissa ravintoloissa kun oli ihan nappeja annoksia, joita olisi kiva syödä uudelleenkin. Suosittelen siis suuntaamaan aurinkoisena päivänä jommankumman ravintolan terassille ja tilaamaan kylmää juomaa ja hyvää ruokaa!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    27.6.2014 at 18:39

    Vaikka ruokakin oli erinomaista, reissusta jäi mieleen erityisesti nuo drinkit. Gaijinin keittokirja tulee kulumaan käytössä.

  • Reply
    Sini
    27.6.2014 at 19:12

    Totta! Harvoin tulee ylipäänsä ruokapaikoissa drinkkejä tilattua (no ei niitä kaikkialta saakaan), mutta nuo olivat superhyviä! Erityisesti tuo tsatziki-drinkki tuo edelleen veden kielelle, kun se oli niin raikas!

  • Kommentoi