kesä/ salaatit/ Yleinen

Kirkas feta-perunasalaatti

Perunasalaatti on yksi niitä ruokia, joihin en kyllästy ikinä. Olen jo vuosia tehnyt aina juhliin – kuten juhannukseksi – perunasalaattia. Yleensä nimenomaan tätä kirkasta versiota, jota ei hukuteta tunkkaiseen majoneesiin, vaan jossa maistuu itse peruna. Olen tehnyt perunasalaattia lukuisilla eri variaatiolla, esimerkiksi sienillä maustettuna, mutta usein palaan tähän fetalla maustettuun perunasalaattiin, kombo vain yksinkertaisesti toimii!

Kirkkaan feta-perunasalaatin ohje on yksi blogini kaikkien aikojen luetuimmista. Ajattelin, että ohje ansaitsee toisenkin esittelyn blogissa, koska se on edelleen tosi ajankohtainen. Ehkä myös siksi, että blogia pitävän henkilön valokuvaustaidot ovat näemmä kehittyneet kahden vuoden aikana aika paljon, vaikka sitä ei yleensä itse huomaa. Kurkkaa linkistä kuva, saat päivän naurut! 

Tämä perunasalaatti on ehdottomasti parhaimmillaan ensimmäisistä kotimaisista uusista perunoista tehtynä. Fetan lisäksi perunasalaatti saa makua kapriksista, rucolasta ja kesäsipulista. Tähän voi toki käyttää mitä tahansa vihreitä salaatteja tai yrttejä ja muutenkin perunasalaatti on ihanasti varioitavissa sen mukaan, mitä kaupasta tai kaapista sattuu löytymään. Vaikka et pitäisi kapriksista, en suosittele jättämään niitä pois, sillä ne sopivat suolaisuudellaan perunoiden seuraan ihanasti! 

Perunasalaatin tekemisessä tärkeintä on olla keittämättä perunoita liian kypsiksi ja hajoaviksi sekä marinoida perunat kastikkeella kuumina. Jos perunat keittää yli, salaatista tulee mössöä. Kuumina perunat imevät kastikkeen ja samalla maun itseensä paremmin. Perunasalaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä tekemisestä, kun maut ovat saaneet vetäytyä, joten suosittelen tekemään tämän jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottelemaan. Omasta kokemuksestani voin lisäksi sanoa, että perunasalaattia ei tule koskaan tehtyä liikaa – aina on syöty kaikki viimeistä murua myöten, vaikka kuinka ison annoksen yrittäisi tehdä!

Kirkas feta-perunasalaatti

500 g uusia perunoita
1 prk pieniä kapriksia
2 kesäsipulia varsineen
1 nippu rucolaa
1 pkt fetaa

1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa
pippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Lisää pestyt uudet perunat, ja keitä ne kypsiksi. Varo keittämästä perunoita liikaa, jotta ne eivät mössöydy salaatissa, vaan keitä ne juuri kypsiksi. Pilko perunat kuumina suupalan kokoisiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike kuumien perunoiden joukkoon. 

Pilko sitten kesäsipuli ja rucola. Sekoita perunoiden joukkoon kaprikset sekä pilkotut kesäsipulit ja rucolat. Murustele joukkoon lopuksi vielä feta. Anna salaatin maustua jääkaapissa mielellään yön yli, perunasalaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Nata
  19.8.2014 at 19:12

  NAAAAM!!!

 • Reply
  Sini
  19.8.2014 at 19:19

  🙂

 • Kommentoi