jälkiruoat/ kesä/ Yleinen

Kookosmaito-nektariinimehujäät

Vaikka keli ei juuri nyt olekaan kovin kesäinen, luvattuja helteitä jo odotellen tässä mukava resepti hiukan terveellisempään, kuumalla ilmalla mukavasti viilentävään jälkiruokaan. Vaikka jäätelö onkin hyvää, ei sitä viitsi kuitenkaan ihan joka päivä syödä – niihin päiviin sopivat mainiosti nämä kookosmaitoon tehdyt nektariinimehujäät. Kookosmaito antaa näille kivan pehmeän maun ja nektariini taas tuo hedelmäistä raikkautta. Laitoin joukkoon hiukan vaniljasokeria tuomaan makeutta ja makua, mutta sen voi korvata myös vaniljalla tai jättää kokonaan pois! Nektariiniviipaleet näyttävät ihanilta valmiissa mehujäissä. Näitä voi soveltaa käyttäen melkein mitä vain hedelmiä tai marjoja: esimerkiksi vadelmista tai kiiveistä saisi sekä kauniita että maistuvia mehujäitä.
Näiden valmistaminen on simppeliä kuin mikä: sekoita kookosmaitoon hiukan vaniljasokeria, kaada seos mehujäämuotteihin (älä kaada muotteja ihan täyteen) ja lisää perään muutama siivu paloitellusta nektariinista. Iske muotit pakkaseen muutamaksi tunniksi, sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! 


You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi