kesä/ Yleinen

Parvekepuutarhan kuulumisia

Hiukan kuulumisia parvekkeelta, jossa kaikki on kasvanut kohisten helteisten säiden aikana. Tässä vähän katsausta kuvien muodossa siihen, mitä kaikkea parvekkeelle on tähän mennessä istutettu. Viljelylaatikossa kasvaa basilika ja minttu. Lisäksi sinne pääsivät viimevuotiset, sisällä talvehtineet ja hiukan pimeästä kärsineet chilit. Josko tänä vuonna saataisiin jo satoa?

Ruohosipuli talvehti laatikossa ja alkoi puskea uusia versoja jo aikaisin keväällä. Nyt se jo kukkii! Nuo kukatkin ovat muuten syötäviä ja tosi kauniita esimerkiksi salaatissa. Tomaatit kasvavat omassa ruukussaan, tosin kuvan ottamisen jälkeen ne on jo siirretty pariin isompaan ruukkuun, joissa niillä on enemmän tilaa kasvaa. Aika honteloilta nuo kyllä vielä näyttävät! Tomaatteja on kahta erilaista lajiketta: tavallisia punaisia ja pienempiä tummia.


Seinän vieressä kasvavat tukea tarvitsevat kasvit: salkopavut, avomaan- ja parvekekurkut ja herneet. Erityisesti pavut ovat lähteneet kovaan ja nopeaan kasvuun, toivottavasti niistä tulee tänä vuonna paljon satoa – viime vuonna satoa kyllä tuli, mutta aika vähän, kun sato jäi niin myöhäiseksi. Tällä kertaa istutin pavut ajoissa!

Viljelylaatikon alle laitoin pari taimilaatikkoa, joihin istutin salaattia, rucolaa ja lehtikaalia. Salaatit saavat ihan tarpeeksi valoa tuollakin ja siinä niillä on tilaa olla. Laatikosta on myös hyvä sitten harventaa salaattia sitä mukaa kun se kasvaa ja istuttaa tarvittaessa lisää. Viljelylaatikko näyttää vielä melko tyhjältä, mutta ehdin käydä siihenkin ostamassa vielä lisää yrttejä… Kuvista jäi vielä uupumaan omassa ruukussaan kasvavat kesäkurpitsat. Parvekkeella on nyt jo ihanan vehreää ja kasvien kasvua on ihana seurata.

You Might Also Like

6 Kommentit

  • Reply
    Paula
    3.6.2014 at 12:44

    Täälläkin saatiin viimein omat parvekkeet, kun muutettiin isompaan asuntoon lauantaina. Heti on yksi parvekkeista täynnä kaikenlaisia kasveja harsojen alla. 🙂 Mukavaa puuhaa!

  • Reply
    Jonna
    3.6.2014 at 18:36

    Teillä näyttää jo ihanan vihreältä. Vielä viime kesänä, kun meillä oli parveke sieltä sai tosi aikaisin satoa, kun halla ei sinne puraissut. Nyt tuo kylmä jakso saattoi tehdä tuhojaan omassa mm. korianterille ja lehtipersiljalle.

  • Reply
    Sini
    4.6.2014 at 07:41

    Siis monta parveketta!? Ihanaa! Meillä nuo lasit pitävät parvekkeen melko lämpimänä, joten en ole harsoja pitänyt ollenkaan. Täytyy myöntää, että parvekkeella on mukava puuhailla!

  • Reply
    Sini
    4.6.2014 at 07:43

    Kaikki kasvaa siellä nyt niin kovaa vauhtia, että todellisuudessa nyt on jo paljon vihreämpää kuin näissä kuvissa. Ainakin salaatit, pavut ja tomaatit ovat yhtäkkiä hujahtaneet tosi isoiksi. Tulevat lämpimät kelit tuskin tekevät pahaa kasveille 😉 Se tuossa lasitetussa parvekkeessa on kyllä hyvä, että ei tarvitse olla niin varovainen hallavaaran kanssa – muutenhan yleensä suositellaan varsinkin aroille kasveille odottamaan kesäkuun puolelle asti ennen istutusta.

  • Reply
    Paula
    6.6.2014 at 07:54

    Meillä on kolme parveketta (1 länsi, 2 itä). Kompensoi sitä, ettei ole yhtään etelään päin! 😀 Harsoa pidin vain estääkseni kasvien palamisen, kun ovat kasvaneet keinovalon alla tähän asti.

  • Reply
    Sini
    6.6.2014 at 07:59

    Meillä on vain yksi, mutta se on onneksi länteen päin ja ihan riittävä meidän tarpeisiin. Meillä on siis kaide maitolasia, joten ihan täysillä aurinko ei pääse porottamaan koko päivää kasveihin, eikä ainakaan vaurioita ole näkynyt, vaikka harsoa ei ole ollutkaan.

  • Kommentoi