Yleinen

Kesäkuun raaka-aineet

Kesäkuun raaka-aineet ovat uudet perunat ja nokkonen. Kesäisin ruoanlaitto yksinkertaistuu ja suurin osa ruokalajeista koostuu lähinnä uusista perunoista ja kalasta tai lihasta tai vaihtoehtoisesti sesongin kasviksista koostuvasta salaatista. Mitään raskasta ei tee mieli syödä eikä mielenkiinto riitä kovin monimutkaisiin kokkailuihin, kun sen ajan voi viettää myös ulkona.

Koko Suomi taitaa odottaa ensimmäisiä kotimaisia uusia perunoita kieli pitkällä. Kyllähän peruna on kesäisin varsinkin muutaman ensimmäisen annoksen ajan parhaimmillaan eikä kesällä paljon muuta tee mieli syödäkään. Olen syönyt uusia perunoita jo muutamaan otteeseen: sellaisenaan voinokareen kera, paistetun kalan lisukkeena ja skagen-tahnan kanssa. Näihin ei mitään erikoisempia reseptejä kaipaa, kunhan muistaa laittaa perunat vasta kiehuvaan veteen ja maustaa veden tillillä ja suolalla. Voin kera yksinkertaisen, nerokkaan herkullista!

Nokkosista en ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin ne hyppäsivät kattilaan pikaista ryöppäystä varten. Nyt on vielä mahdollista napsia nuoria nokkosentaimia piiraisiin, lettuihin tai nokkospestoon, joten pidä kiirettä. Nokkosta voi käyttää pinaatin tapaan tosi monessa ruoassa, kunhan vain katsoo ettei kerää niitä teiden varsilta tai muuten saastuneista paikosta. Tällä kertaa tein nokkosista piiraan fetan kera ja siitä tulikin oikein herkullista – jaan reseptin kanssanne pian.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi