juomat/ Yleinen

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Viinisuositus viikonlopun astetta paremmaksi punaviiniksi: Zenaton Ripassa Valpolicella Superiore. Hiukan alle 20 € maksava viini on erittäin täyteläinen ja tuhti, italialaisen mahtipontinen – kuten nimensäkin. Siinä on ihanan pitkä jälkimaku, joka oli ihanasti pehmennyt tässä erinomaisessa vuosikerran 2009 viinissä, joka on ollut varastoituna jonkin aikaa. Olen juonut tätä samaa vuosikertaa jo aiemminkin, mutta jälkimaku ei silloin ollut näin pehmeä – tämä viini siis ehdottomasti hyötyy muutaman vuoden varastoinnista. Alkossa taitaa olla nyt myynnissä vuosikerta 2010. Tämä on yksi kaikkien aikojen suosikkiviinejäni, johon palaan tasaisin väliajoin, kun on jokin juhlistettava erikoistilanne. Tai välillä ihan muuten vaan.
Viinin seuraksi sopii kunnon pihvi tai joku riistaruoka. Aiemmin nuoremmat vuosikerrat ovat olleet aika tuhteja pelkältään, enkä suosittelisi siis tuota vuosikertaa 2010 pelkästään seurustelujuomaksi. Tuo pehmennyt 2009 oli kuitenkin niin hyvää, että meillä ainakin lasit ja pullo tyhjentyivät kummasti vielä pihvin jo kadottua parempiin suihin. Mikäli pidät täyteläisistä viineistä, kannattaa ehdottomasti sijoittaa joskus hiukan enemmän tähän monivivahteiseen huippuviiniin! Suosittelen tätä myös lahjaviiniksi – useimmat suomalaiset, jotka ylipäänsä juovat punaviiniä, varmasti pitävät italialaisen täyteläisyydestä.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Petra / Rva Patalintu
  22.3.2014 at 17:45

  Tuo on niiin hyvää!

 • Reply
  Sini
  24.3.2014 at 06:45

  Niin on! 🙂

 • Kommentoi