ravintolat/ Yleinen

Porvoon Cafe Postres

Olin pari viikkoa kesälomalla ja siinä samalla myös blogi hiukan huomaamatta lomaili. Oli liian kiire juosta metsässä sienten, lakkojen, mustikoiden ja vadelmien perässä, yrittää naarata kaloja, grillata ja saunoa. Nyt on kuitenkin taas palattu hetkeksi arkeen ja blogin pariin.
 
Lomalla kävin pikaisella visiitillä Porvoossa mummoni ja äitini kanssa. Siinäpä ihana kaupunki, jossa pitäisi käydä useamminkin, kun pääkaupunkiseudulta on sinne niin lyhyt matka. Pitää varmaan tehdä syksyllä vielä uusi Porvoon reissu iltasella ja käydä testaamassa joku ihanista ravintolavaihtoehdoista. Kävimme kohtuu uudessa Cafe Postresissa, joka on avattu entisen ravintola Timbaalin tiloihin yhdessä Meat District -ravintolan kanssa. Tällä kertaa ei ehditty testaamaan ravintolan puolta, vaikka sekin kyllä kovasti houkuttelisi listan perusteella. 
 
Ihanasti sisustetussa tilavassa kahvilassa keskellä Porvoon vanhaa kaupunkia söimme kevyeksi lounaaksi valtavan savulohileivän, pekonipiiraan ja savulohisalaatin. Päälle kahvit, macaronit ja paikan itse tehtyä jäätelöä. Otinpa loman kunniaksi myös lasillisen proseccoa. 

Lohi taisi olla paikan päällä savustettua, niin tuoretta ja ihanan savuista se oli. Harvoin saa noin hyvän makuista savulohta. Salaatissa oli lohen lisäksi uusia perunoita, kananmunia ja salaattia – kivan ruokaisa yhdistelmä, myös kotona pitäisi käyttää enemmän perunoita salaateissa Myös kastike oli mainio. Savulohileivässä oli lohitäytteen lisäksi kesäsipulia ja sämpyläkin taisi olla paikan päällä  tehty. Teen kesäisin usein vastaavaa lohitäytettä graavikalasta, mutta pitänee testata lämminsavulohellakin, niin herkullinen yhdistelmä oli. 

 

Tarjolla olisi ollut monenmoista makeaa leivonnaista, mutta oma valintani kohdistui kahvilan itse tehtyihin artesaanijäätelöihin. Pohdin hetken kahvi- ja pistaasimakujen välillä, mutta päädyin sitten pistaasiin, jota harvemmin Suomessa tulee vastaan. Päätös oli oikea, sillä äitini maistamassa kahvijäätelössä kahvi maistui vain ujosti, mutta oma pistaasijäätelöni oli heittämällä parasta Suomessa syömääni jäätelöä. Voimakas pistaasin maku sopii vain niin hyvin kermaiseen jäätelöön. Nyt odotan entistä enemmän syksyn Italian reissua ja kaikkia niitä ihania gelatoja!  

You Might Also Like

1 kommentti

  • Reply
    Aurinkokujalla
    27.7.2016 at 11:27

    Näytti hyvältä toi annos.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.

  • Kommentoi