ravintolat/ Yleinen

Street Gastro

Helsingin lounastarjontaan on ilmestynyt kiinnostava uutuus pari kuukautta sitten, Sofiankadulla majaa pitävä Street Gastro. Olin kuullut paikasta hyvää muutamalta tutulta ja parista blogistakin, joten pitihän sitä päästä paikan päälle testaamaan. Söin lounaaksi täytetyn possusandwichin ja ranskalaiset. Pelkkä sandwich olisi kokonsa puolesta riittänyt, mutta minä olen niitä ihmisiä, jotka eivät voi kieltäytyä ranskalaisista, jos ne listalla näkevät. Sandwichit ovat siis tosi reilun kokoisia, mikä vähän hankaloittaa syömistäkin, kun soosi ja salaatti putoilee leivän välistä. Mutta se sopii kyllä kärryn rentoon tyyliin! 

Tarjolla on siis joka päivä klo 10.30-20.00 muutamaa erilaista sandwichia (valikoimassa on ollut ainakin possua, kanaa, kasvista ja lohta), ranskalaisia ja muita lisukkeita sekä Laitilan limppareita ja kuohuvaakin. Lista on mukavan lyhyt ja simppeli, mutta vaihtoehtoja on kuitenkin moneen makuun. Sandwich maksaa lounasseteliystävällisen 9 € ja ranskalaiset kohtuullisen 2,5 €. Kuuleman mukaan maineikkaissa ravintoloissa työskennelleet kaverit tekevät kaiken ruoan itse ja siltä se maistuukin: Ranskalaiset paistetaan odottaessa ja ne ovat rapeita, sopivan suolaisia ja seuraksi saa majoneesia (ihan parasta syödä majoneesia ranskalaisten kanssa!). Sanwichit kootaan myös odottaessa, joten leivät ja täytteet pysyvät tosi raikkaina. Leivät saa pienessä taskussa ja niissä on runsaat täytteet. Kuvissa keimailee possusandwich, jossa oli pehmeää pulled-tyylistä possua, coleslawia, kurkkua, omenaa ja omenaista kastiketta. Olen syönyt myös lohisandwichin, jossa oli graavia lohta, mummonkurkkuja, salaattia, tilliä ja ihana soosi. Erittäin hyvä!

Paikassa on myös erittäin ystävällinen palvelu ja kiva tapa pyytää asiakkaan nimi tilausta tehdessä, jotta osaavat sitten huudella oikean ihmisen paikalle oikeaa sandwichia hakemaan. Ehkä hieman outoa on se, että paikan ainoa suomea puhumaton henkilökunnan jäsen rahastaa kassalla… Siinä ei oikein tiedä, pitäisikö puhua suomea vai englantia. No, tilaus on kuitenkin aina onnistunut asianmukaisesti. Ainoan isomman miinuksen paikka saa siitä, että sandwichien syömistä varten ei ole kuin pieni seisomapöytä. Toki Tuomiokirkon portaille on vain muutama askel, mutta siellä taas saa huitoa toisella kädellä härskejä lokkeja kauemman sandwichistään… Näin hyvien ruokien takia sitä kuitenkin voi uhrautua muutaman lokin hätistelemään kimpustaan.

Kannattaa siis poiketa Sofiankadulle, mikäli mielii kohtuuhintaista, erinomaisen hyvää pikaruokaa vaikkapa kaupungilla kiertelyn lomassa. Nautiskellen peukuttaa isosti! 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jii ja Nti Papu
  28.6.2013 at 07:05

  Argh, vihaan noita lokkeja, mutta Street Gastro on kyllä merkattu kesälomalistaan, tuo lohileipä kuulostaa ihan mun jutulta. 🙂
  Nti Papu

 • Reply
  Sini
  28.6.2013 at 07:06

  Jep, lokit on kyllä aika inhottavia tuolla seudulla nykyään. Street Gastro sen sijaan kannattaa testata 🙂

 • Kommentoi