yleistä

Uusia tuulia

Vaikka blogi on ollut välillä ajoittain vähän hiljaisempi, taustalla on tehty silti kovasti töitä. Tiedossa on uusia tuulia, sillä blogi muuttaa ennen vuodenvaihdetta Bloggerista WordPressiin ja oman domainin alle, pysyen kuitenkin edelleen itsenäisenä. Syynä tähän on se, että olen jo pitkään ollut tyytymätön blogin visuaaliseen puoleen enkä halua rajoittaa blogin tekemistä millään turhalla. Jos kerran tehdään, on tehtävä kunnolla ja tämä on yksi askel siihen suuntaan!  Harkitsin blogin siirtämistä WordPressiin jo edellisen kerran päivittäessäni ulkoasua, mutta totesin sen tuolloin liian työlääksi. Nyt kuitenkin tuntuu, että blogi tarvitsee uudistuakseen toisenlaisen alustan. Lisäksi minulla on hiukan teknistä apua, sillä pikkuveljeni on lupautunut auttamaan muuton teknisessä puolessa. En ole vähään aikaan ollut näin innoissani enkä malta odottaa lopputulosta!

Jos siis blogi ei aukea tai näyttää muuten hassulta loppuvuoden aikana, ei syytä huoleen, se johtuu vain tulevasta muutosta. Joulun pyhinä on tarkoitus keskittyä pelkästään blogin muuttojärjestelyihin, joten blogi hiljenee nyt muuten loppuvuodeksi. Muuton jälkeen blogi löytyy osoitteesta http://nautiskellen.fi – tämä osoite päivittyy kaikkiin seuraamiskanaviin (Facebookiin, Blogloviniin ja Blogit.fi), mutta kannattaa painaa osoite muistiin jo nyt. Bloggerin kautta seuraavien kannattaa vaihtaa seuraamiskanava toiseen. Muistuttelen teitä toki aiheesta vielä uudemmankin kerran.

Vuoden alussa kirjoitin muutamia tavoitteita blogin suhteen ylös ja nyt ajattelin samalla tehdä pienen koonnin siitä, kuinka tavoitteiden on käynyt. Tammikuussa kokoan varmaan perinteiseen tapaan vielä tarkemman postauksen vuoden kohokohdista blogissa ja siinä saatan asettaa myös uudelle vuodelle muutaman tavoitteen, mutta tällä hetkellä keskityn pelkästään muuttoon, joka lienee isoin uusi asia ensi vuoden alkupuolelle blogin suhteen. Superkiireinen työvuosi ja päälle hääjärjestelyiden hoitaminen on osaltaan sanellut tänä vuonna myös blogin tahtia, mutta jostain sitä aikaa on sitten aina priorisoimalla löytynyt, vaikka välillä blogia on tullutkin sitten kirjoiteltua yön tunteina. Postausten määrän vähentäminen heti tammikuussa oli oikea ratkaisu – saan keskityttyä nyt ihan eri tavalla jokaisen postauksen tekemiseen, sekä kirjoittamisen että kuvaamisen osalta. Välillä on ollut työn takana saada edes vähennetyn verran postauksia kirjoitettua kuukaudessa, mutta kyllä se sitten aina on jotenkin onnistunut. Omat laatukriteerinit postauksille ovat toki myös nousseet aika lailla. Eikä tässä ole ollenkaan kyse siitä, ettenkö haluaisi varata blogille aikaa, vaan yksinkertaisesti siitä, että energiataso on välillä ollut ihan nollassa työpäivän jälkeen.

Valokuvauksen suhteen olin vuoden alussa erityisen kriittinen ja sovin itseni kanssa käyttäväni siihen enemmän aikaa. Näin teinkin. Keväällä kävin lyhyellä ruokakuvauskurssillakin, joka oli antoisa, mutta enemmän kehitystä on tainnut tapahtua sen jälkeen asioita prosessoidessa. Mitä enemmän valokuvauksesta oppii, sitä enemmän siinä tuntuu olevan lisää opittavaa.  Ruokakuvauskurssin jälkeen ostin uuden kameran rungon (ja yhden objektiivinkin), koska vanhan minijärkkärini rajat alkoivat tulla vastaan – kaipasin etsintä ja parempia mahdollisuuksia tehdä käsisäätöjä kuin työläästi valikkojen kautta. Uusi kamera onkin kyllä antanut valokuvaamiseen uutta puhtia. Olen tyytyväinen kehitykseen, mutta välillä tuntuu, ettei kuviin saa juuri sitä haluamaansa tunnelmaa tai edes tarkennusta. Täytyy vain todeta, että valokuvaaminen vaatii aikaa keskittyä siihen kunnolla, ihan jokaisen kuvan kohdalla.

Vuoden alussa pyrin myös keskittymään enemmän tarinankerrontaan kuvaamisessa, mutta ehkä suurimpana oppina vuoden aikana olen todennut, että oma tyylini valokuvata vain sattuu olemaan melko koruton. Sitä pitäisikin ennemminkin korostaa kuin pyrkiä siitä eroon! Tällä ohjenuoralla olen ollut paljon tyytyväisempi ottamiini kuviin, vaikka teknisesti kaipaankin vielä hurjasti kehitystä. Talven vähäinen valo on alkanut taas näkyä ja erityisesti tuntua valokuvauksessani, onneksi kohta alkaa taas valostumaan. Kuvituksena tässä muutama suosikkivalokuvani tältä vuodelta (voi kesä ja valo, olisitpa taas täällä!).

Vuoden alussa asetin tavoitteeksi varata myös tekstien kirjoittamiseen erikseen kalenterista aikaa, koska kirjoittaminen oli tuntunut jo jonkin aikaa tahmealta. Aloittaminen tuntuu edelleen vaikealta, mutta jostain syystä kirjoittaminen on nyt alkanut muuten sujua paremmin. Erityisesti tässä tunnen kyllä kehittyneeni vuoden aikana valtavasti. Ehkä suurimpana oivalluksena myös kirjoittamisen suhteen on ollut se, että omaa minimalistista kirjoitustyyliä ei kannata yrittää muuttaa toisenlaiseksi, vaan enemmänkin tuoda vain sen parhaat puolet esiin. Olen myös käyttänyt tekstien kirjoittamiseen enemmän aikaa sikäli, että en enää yleensä kirjoita mitään tekstiä yhdeltä istumalta, vaan muokkaan, prosessoin ja ideoin jokaista tekstiä vähän pidemmän aikaa. Olen myös pyrkinyt avaamaan enemmän taustoja aiheiden takana ja käyttämään rohkeammin henkilökohtaisiakin juttuja (toki tietyin rajauksin). Aina kirjoittaminen ei tietenkään suju, mutta nykyään tiedän jo keskittyä kirjoittamiseen silloin, kun flow iskee.

Kiinnostavien reseptien osalta sesongit ovat tosiaan tänä vuonna näkyneet blogissa erityisen voimakkaasti. Tätä linjausta varmaan jatkan ensi vuonnakin. Mielestäni blogin suola piilee juuri uusien juttujen kokeilemisessa, joten ainakin minua reseptit ovat kiinnostaneet. Muutama reissujuttukin vuoteen on mahtunut. 

Mitä ajatuksia muutto herättää? Toivottavasti te kaikki ruudun toisella puolen seuraatte muutossa mukana! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi