juomat/ yleistä

Ravintola Salve ja Suomi 100 -viinit videolla

yhteistyössä Altia/HOK-Elanto

Kolmannen ja viimeisen yhteistyövideon puitteissa Altian ja HOK-Elannon kanssa pääsin tutustumaan klassikkoravintola Salveen ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tehtyihin viineihin, lisäksi kaikki tämä kuvattiin videolle. Tämä oli ensimmäinen visiittini Salvessa, joka on perustettu jo vuoona 1897, joten aika huikean pitkä historia ravintolalla on. Tovi sitten Salve muutti Hietalahdessa hiukan eri paikkaan ja modernista tilasta huolimatta vanhat somisteet saavat tilan tuntumaan tosi kotoisalta. Ravintolan viihtyvyyden kannalta tärkein asia on tietenkin henkilökunnan luoma välitön tunnelma, joka oikein huokuu paikassa. Epäilemättä tämä on suurin syy paikan pitkään suosioon. Ravintola oli arki-iltapäivänäkin melko täynnä, mikä ei liene kovin yleistä, ainakaan jos ajattelee tälläistä hiukan ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevaa paikkaa.

Suomi 100 -viinit

Tarkoituksena oli tällä kertaa maistella annosta Suomi 100 -viinin kanssa. Viinisarjaan kuuluu valko- ja punaviini sekä samppanja. Etiketeissä on Tove Janssonin ihanat freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa. Nämä viinit ovat upea lahja jo pelkkien etikettien takia! Kuvasin viinit tyypillisessä suomalaisessa maisemassa eli metsässä järven rannalla, johon pullot istuivat etiketteineen hienosti.

Suomi 100 -viinit

Ravintolassa pääsin pieneen, kuumaan keittiöön seuraamaan annoksen valmistumista ja herkulliset tuoksut täyttivät ilman. Annosta maistettuani paikan suosio ei ihmetyttänyt enää yhtään, sillä annos oli yksinkertaisuudestaan huolimatta todella maukas. Uudet perunat, rapeaksi paistettu siika ja täyteläinen mätikastike olivat mainio yhdistelmä. Annoksen kanssa nautin Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blancia, joka sopii mainiosti juuri kalaruokien pariksi mineraalisuutensa ja raikkautensa vuoksi. Viinin sitruksiset, aprikoosiset ja hiukan ruohoiset maut hiukan pehmentävät kokonaismakua. Raikas viini kevensi rasvaista mätikastiketta sopivasti ja mineraalisuus sopi kalan seuraan erittäin hyvin. Sain maistaa myös punaviiniä eli Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Rougea, joka taas on vivahteikas, kirsikkainen ja yrttinen punaviini. Viini toimii hienosti juustojen tai hiukan mediumiksi jätetyn pihvin kera. Molempia viinejä saa Alkosta. Salven annos on osa Ateneumin taidemenuja ja annokset ovat saaneet inspiraationsa Alvar Aallon muotoilusta. Ateneumissa on nyt käynnissä kiinnostava Alvar Aalto -näyttely ja taidemenun hinta sisältää alku- ja pääruoan sekä pääsylipun Ateneumiin.

Suomi 100 -viinit

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi