aamiaiset/ juomat/ sesonkiruoat/ talvi

Sitrussmoothie

Mieli odottaa jo kovasti kevättä, mutta ei se taida ihan vielä tulla. Sitrushedelmät ovat nyt sesongissa, samoin varastojuurekset, joten kehittelin näistä aurinkoisen sitrussmoothien. Smoothie piristää aamiaisena tai välipalana (tämän voi ottaa helposti juomapullossa mukaankin) ja päivän vitamiinintarve kuittaantuu tällä aika nopeasti.

Pohjana käytin kookosmaitoa, mutta tämän voisi yhtä hyvin tehdä pelkästään appelsiinimehuunkin, aion testata itse sitä seuraavaksi. Smoothieen tuli kookosmaidon lisäksi porkkanaa, inkivääriä (rakastan inkivääriä smoothiessa!), sitruunaa ja veriappelsiinia. Kotona on nyt koko ajan ihania sesongissa olevia veriappelsiineja, joita tungen vähän kaikkialle. Veriappelsiini ja sitruuna antavat smoothielle kirpakkuutta, jota kookosmaito tasoittaa hiukan. Porkkana ja inkivääri ovat hyvä pari. Porkkanan raastan yleensä ennen smoothieen lisäämistä, muuten se jää helposti paakuiksi (ellet satu omistamaan tosi tehokasta blenderiä). Smoothie lasissa tuo aurinkoa päiviinne!

Sitrussmoothie

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 15 min

Raaka-aineet

  • 3 veriappelsiinia
  • 1 sitruuna
  • pala inkivääriä
  • 4 porkkanaa
  • 1 pieni prk kookosmaitoa

Valmistaminen

1

Laita kaikki ainekset jääkaappiin jäähtymään ennen smoothien valmistusta.

2

Paloittele veriappelsiinit ja halkaise sitruuna. Kuori ja paloittele inkivääri. Kuori porkkanat ja raasta ne.

3

Laita kasvikset ja hedelmät blenderiin ja lisää kookosmaito. Surauta tasaiseksi ja tarkista maku. Nauti heti tai jäähdytä jääkaapissa esimerkiksi seuraavaa aamua varten.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi