juomat/ sesonkiruoat/ talvi/ Yleinen

Veriappelsiinisour ja blogi 5 vuotta! (sisältää arvonnan)

Viisi kokonaista vuotta!

Blogin aloituspäätös syntyi puoli vuosikymmentä sitten talviloman aikana, erään etelänlomakohteen hotellin parvekkeella. Jostain syystä silloin kirkastui mielessäni ajatus siitä, että haluan jakaa parhaat reseptini ja ruoanlaittoon liittyvät ideani myös muiden kuin lähipiirini kanssa. Jostain syystä myös tuo nimenomainen hetki on jäänyt voimakkaasti mieleen – ehkä jo siinä hetkessä aavistin, että blogista seuraisi jotain minulle merkityksellistä. En kuitenkaan olisi voinut silloin aavistaakaan koko tämän viiden vuoden matkan tarjoamaa iloa. Olin blogin perustamisesta päättäessäni jo toki lueskellut muiden blogeja tovin. En tiedä miksi oman blogin perustaminen tuntui heti silloin minun jutultani, joku intuitio siihen varmasti liittyi. Silloin oman blogin aloittaminen tuntui kuitenkin isolta askeleelta. En voisi olla onnellisempi tuosta päätöksestä – edelleen blogin kirjoittaminen tuntuu juuri siltä omalta jutulta ja jaksaa innostaa yhtä paljon, ellei jopa enemmänkin kuin aloittaessa. Näihin viiteen vuoteen on mahtunut paljon asioita: monta ihanaa makumuistoa, paljon uutta opittavaa ja monta uutta tuttavuutta. Olen superisti parempi valokuvaaja ja kaipa myös ruoanlaittaja. Ruoka on aina ollut lähellä sydäntäni ja harkitsin jossain vaiheessa sen nostamista ihan ammatiksikin. Sitten totesin, että haluan pitää sen harrastuksena – asiana, josta voin nauttia täysillä ja josta ei koskaan tule pakkopullaa. Näin on onnekseni käynytkin – blogi ja sen kautta ruoka on pysynyt vahvasti matkassani tähän saakka. Laitan ruokaa lähes joka päivä, mutta se ei tunnu koskaan velvollisuudelta, vaan ansaitulta rentoutumishetkeltä. Nyt parin viikon loman ja kokkaamattomuuden jälkeen oli ihana palata omaan keittiöön ja omien kokkailujen pariin.

Juhlan kunniaksi ajattelin kohottaa kanssanne maljan – ehkä vähän eri tyylisen kuin yleensä maljan kohottamisella tarkoitetaan. Uusin suosikkidrinkkini on viskisour ja teinkin blogin linjaan sopivasti sesonkiversion tuosta drinkistä. Ensimmäisen viskisourini taisin juoda joskus kesällä ja sen jälkeen olenkin suosinut enemmän erilaisia soureja edellisen suosikkidrinkkini mojiton sijaan. Viskisour koostuu drinkille poikkeuksellisesti vain yhdestä sellaisesta raaka-aineesta, jota minulta ei välttämättä aina löydy kaapista ja se raaka-aine on viski. Kaikki muut raaka-aineet ovat ainakin minulla lähes aina saatavilla kotona. Mikä siis tämän parempi drinkki vaikkapa yllätysvieraille! Perinteisen viskisourin pohjana on siis viski ja sen lisäksi se sisältää sitruunamehua, sokeria sekä munanvalkuaista. Jotta drinkki sijoittuisi vähän paremmin sesonkiin (no, milloinpa klassinen viskisour ei olisi sesongissa!), korvasin sitruunan mehun tällä kertaa ihanalla kirpeänmakealla tuorepuristetulla veriappelsiinimehulla. Veriappelsiinimehu sopii drinkkiin erinomaisesti ja lisäksi myös värjää drinkin kauniin oranssiksi. Jos et yleensä pidä viskistä, älä huoli – en minäkään pidä, mutta tämän drinkin maulle se antaa ihanan pehmeyden. Ei muuta kuin kippis!

Viiden vuoden aikana lukijoitakin on tainnut kertyä jonkun verran, mutta harmillisen harvoin ruudun siltä puolen tulee kommentteja. Siksipä pistän pystyyn ihan perinteisen arvonnan ja toivon, etä tämä rohkaisee teitä kommentoimaan enemmän, sillä vuorovaikutushan on blogin suola! Arvonnan palkintona on Manuela Boscon Vegemania-kirja ja muutamia omia ruokasuosikkejani sisältävä tuotepaketti*. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 12.2.2017 klo 18.00 asti. Osallistut arvontaan jättämällä kommenttiboksiin toimivan sähköpostiosoitteen ja kertomalla hiukan itsestäsi: miten olet päätynyt blogiin, oletko seurannut blogia jo pitkään ja haluatko jättää jotain palautetta blogista (sekä positiivinen että kehittävä palaute otetaan vastaan). Muitakin kuulumisia kuulen mielelläni! Onnea arvontaan ja muistakaahan pitää kommenttiboksi muutenkin avoimena!  Arvonta on suoritettu ja voittajaan on otettu sähköpostitse yhteyttä!

* Vegemania-kirja on saatu blogin kautta näytekappaleena kustantajalta, tuotepaketin sen sijaan maksan ihan omasta pussistani.

Veriappelsiinisour

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 5 min

Raaka-aineet

 • 8 cl bourbonviskiä
 • 1,5 dl tuorepuristettua veriappelsiinimehua
 • 4 tl sokeria
 • 1/2 kananmunanvalkuainen
 • reilusti jäitä
 • koristeluun veriappelsiinin kuorta

Valmistaminen

1

Mittaa sokeri ja veriappelsiinin mehu sheikkeriin. Sekoita lusikalla.

2

Lisää viski ja valkuainen. Ravista.

3

Lisää jäitä ja ravista uudelleen. Siivilöi kahteen lasiin.

4

Tarjoile jäiden kanssa veriappelsiinin kuoresta tehtyjen suikaleiden kera.

You Might Also Like

10 Kommentit

 • Reply
  Emmi
  7.2.2017 at 20:47

  Suurin fani jo 25vuoden takaa ilmoittautuu! Blogi on tuonut ruuanlaittoosi uuden näkökulman ja paljon enemmän vaihtuvuutta. Kuvaajana olet ihan super nykyään ?? Kiva seurata ja yrittää tehdä itse kotona, yleensä ekana etsin ohjeen täältä. Ja osallistun kilpailuun ?

 • Reply
  anna s.
  8.2.2017 at 12:28

  On aina ihana odotella uusia reseptejä ja tehdä niistä jotain 🙂

 • Reply
  Nelli
  8.2.2017 at 14:24

  Alusta asti mukana! Käyn joka päivä kattomassa, onko tullut uusia postauksia.. 🙂

 • Reply
  moonangel
  8.2.2017 at 14:25

  Taisinpa googlen kautta eksyä blogiisi jonkun reseptin perässä ja sille tielle jäätiin. Parisen vuotta olen tainnut roikkua matkassa 🙂

 • Reply
  Jennanen
  8.2.2017 at 18:03

  Olen lukenut blogiasi noin vuoden. Päädyin tänne reseptejä googlaillessa. Itse olen aikamoinen amatöörikokki, mutta mieheni on saanut minut todella innostuneeksi ruoanlaitosta 🙂

 • Reply
  Irmeliina
  8.2.2017 at 22:12

  Sattumalta blogiin eksyin jonkun muun blogin kautta.
  Mukavia juttuja ja kiva lukea.

 • Reply
  Tanja
  8.2.2017 at 23:35

  Kun haluan yllättää perheeni; odotan blogisdi tai selaan vanhoja löytääkseeni jotakin modernia tarjottavaa. Blogisi kuvat ovat herkullisia!

 • Reply
  Kaura
  10.2.2017 at 01:17

  Blogisi kuvat on taidolla otettuja, ja postaukset mukavan monipuolisia. Harvoin kommentoin, mutta seurailen lähes päivittäin. 🙂 Mukavaa loppuviikkoa, ja onnea blogisynttärinä.

 • Reply
  hilkka
  10.2.2017 at 19:50

  Blogiisi olen eksynyt muistaakseni jonkun toisen blogin kautta 🙂

 • Reply
  Sini
  17.2.2017 at 21:43

  Kiitos kaikille kommenteista, ilahduin kovasti niistä kaikista! 🙂 Arvonta on suoritettu ja voittajaan on oltu yhteydessä sähköpostitse!

 • Kommentoi