alkupalat ja pikkusuolaiset/ lisukkeet

Papuhummus

papuhummus, hummus, pavut

Olenko kertonut, että RAKASTAN hummusta? Perinteinen hummus tehdään kikherneistä, mutta tein vastaavaa tahnaa suosikkipavuistani eli voipavuista. Pavuista tehtynä tahnasta tuli vähän pehmeämmän makuista kuin perinteisesti kikherneistä tehtynä. Hummuksen voi tehdä muistakin pavuista, mitä nyt sattuu kaapissa olemaan tai mistä itse sattuu tykkäämään eniten. Tahnan voi maustaa ihan miten haluaa, mutta minä jumitan aina klassisessa suolan, valkosipulin, tahinin ja sitruunan yhdistelmässä. Valkosipulia ei kannata laittaa liikaa, koska se lisätään tahnaan raakana ja se puskee muuten liikaa läpi valmiista tahnasta. Tahinin kanssa kannattaa testata muutamaa eri vaihtoehtoa, sillä tahinit eivät todellakaan kaikki maistu samoilta. Paras tahini on miedon pähkinäisen makuinen ja sitä voi syödä vaikka suoraan purkista. Hyvä tahini antaa hummuksellekin miedon, pehmän pähkinäisen maun eikä kitkerää sivumakua.

Hummuksen voi tarjota esimerkiksi hyvän vaalean leivän kanssa ja se toimii myös annoksen täydentäjänä esimerkiksi liharuoalle. Tai dippinä kasviksille! Tahna säilyy hyvin joitain päiviä jääkaapissa, joten sitä on sitten helppo napata leivän päälle arkiaamuisinkin. Pientä luksusta niihin aamuihin, kun tuntuu etteivät silmät aukea sitten millään – epäilen, että sellainen on tiedossa kellojen siirtämisen myötä maanantaina. Tämä tanha on myös sesongeista riippumaton, eli tästä tulee aina hyvää, oli sitten kesä tai talvi. Sopii erityisen mainiosti näin keväisin, kun mieli kaipaa jo kevätsesongin antimia, mutta niihin on vielä vähän aikaa.

Papuhummus

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 15 min

Raaka-aineet

 • 1 tlk voipapuja
 • 1 pieni valkosipulin kynsi
 • 1 rkl tahinia
 • 1 rkl sitruunan mehua
 • n. 1 dl oliiviöljyä
 • suolaa
 • (pinjansiemeniä)
 • (rosmariinia)

Valmistaminen

1

Valuta pavuista neste pois ja huuhtele ne, laita blenderiin. Lisää pilkottu valkosipulin kynsi, tahini, sitruunan mehu, oliiviöljy ja suola. Surauta tasaiseksi.

2

Maista ja lisää tarvittaessa puuttuvia aineksia. Lusikoi valmis hummus kauniiseen tarjoilukulhoon ja koristele halutessasi pinjansiemenillä ja rosmariinilla. Tarjoile hyvän vaalean leivän kaverina.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jenni
  29.3.2017 at 17:25

  Hummus on kyllä niin ihanaa! Siinä toki missä muutkin erilaiset paputahnat 🙂
  Valkosipuli puskee kyllä tosi helposti läpi hummuksessa jos sitä laittaa vähänkään liikaa, näin aikoinaan jossain blogissa vinkin että sekä kikherneet liemineen että kuoritut valkosipulit mikrotetaan muutaman minuutin ja sitten surautetaan, tällöin se karvas maku häviää ja hummuksesta tulee ihan superpehmeää 🙂 Oon tuota kikkaa käyttänyt pitkään saadakseni kunnon valkosipulista hummusta.

  • Reply
   Sini
   29.3.2017 at 20:34

   Niin onkin! Aa, kiinnostava vinkki tuo liemineen mikrottaminen, pitää testata! 🙂

  Kommentoi