aamiaiset/ jälkiruoat/ talvi/ Yleinen

Vaniljainen riisipuuro

Riisipuuro on puuroista suosikkini ja keittelen sitä aika usein talvisin. Kesäaikaan riisipuuro ei mielestäni sovi, mutta näin talvella sitä tulee sitten syötyä senkin edestä. Tällä kertaa tein riisipuurosta hiukan erilaisen sovelluksen ja laitoin puuron joukkoon keittelyvaiheessa vaniljatangon antamaan keitolle vaniljaista makua – sopii muuten tosi kivasti pehmeän puuron makumaailmaan!

Riisipuuro on mielestäni parasta yksinkertaisena: käytän siihen vain punaista maitoa, puuroriisiä ja ripauksen suolaa. Mitä kauemmin puuroa jaksaa haudutella, sen parempaa siitä saa. Puuron päälle laitan aina kanelia, sokeria ja maitoa. Jotkut syövät riisipuuronsa esimerkiksi hillon kanssa, mutta minä olen vannon kanelin ja sokerin nimiin. En kuitenkaan tuomitse hillon ystäviä – jokainen laittakoon puuroonsa mitä haluaa! Puuro sopii niin aamupalaksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Vaniljainen riisipuuro on makunsa puolesta jo lähempänä jälkiruokaa kuin aamupalaa.

Vaniljainen riisipuuro

2 dl puuroriisiä
1 l punaista maitoa
1 vaniljatanko
suolaa

tarjoiluun: 
kanelia
sokeria
punaista maitoa 

Mittaa riisi ja maito kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet sekä ripaus suolaa puuron joukkoon. Hauduta puuroa matalalla lämmöllä välillä sekoitellen vähintään tunti. Nappaa lopuksi vaniljatanko pois puuron seasta. Tarjoile puuro kanelin, sokerin ja maidon kera.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  6.2.2014 at 13:41

  Nam! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Oon joulun jälkeen keitellyt riisipuuroa ainakin kerran viikossa 🙂 Tavallisen maidon sijaan oon välillä käyttänyt luomu riisimaitoa (rice dream) ja tästä tulee myös hieman tavallista makeampaa. Kannattaa kokeilla varsinkin, jos on ongelmia tavallisen maidon kanssa!

  t. Hanna

 • Reply
  Sini
  6.2.2014 at 13:48

  Kannattaa kokeilla! Joo, tätähän voisi tehdä riisimaidon lisäksi myös esimerkiksi vaniljalla maustetulla soijamaidolla tai kookosmaidolla, vaihtoehtoja siis riittää! Koska minulla ei ole ongelmia tavallisen maidon kanssa, käytän yleensä noita korvaavia tuotteita vain silloin, jos maku on näin parempi (esimerkiksi usein kookosmaitoa) – mutta aika usein voi ohjeen maidot korvata myös kasvisversioilla makunsa mukaan!

 • Kommentoi