kevät/ salaatit/ sesonkiruoat

Lämmin parsa-perunasalaatti

Kesä alkaa toden teolla olla täällä ja sen kunniaksi tein uuden version perunasalaatista: tällä kertaa joukkoon tuli mitäpä muutakaan kuin kevään ihaninta eli parsaa. Vaikka kaupasta ei ihan vielä saa kotimaisia uusia perunoita, jotka tietysti ovat ihan omassa luokassaan, saa sieltä nyt jo ihan kohtalaisen makuisia ruotsalaisia uusia perunoita. Niitä minä käytin tähän salaattiin. Parsaniput sentään ovat jo parhaimmillaan ja myös edullisimmillaan, niitä tuleekin napattua oikeastaan joka kauppareissulla mukaan ja syötyä paljon ihan sellaisenaan paahdettuina tai keitettyinä. 

Perunasalaatti noudattelee parsaa lukuun ottamatta vanhaa hyväksi havaittua reseptiä: kirkas sitruunainen kastike, kapriksia, rucolaa ja kevätsipulia. Parsa raikastaa kivasti perunan makua. Tällä kertaa paahdoin perunat uunissa ja heitin loppuvaiheessa parsat sekaan paahtumaan. Valmistus on siis tosi simppeliä. Kuumien perunoiden ja parsojen joukkoon kaadettava kastike maustaa salaatin ihanasti. Tarjosin salaatin tällä kertaa lämpimänä lisukkeena voissa paistetuille ahvenfileille. Kesän makuja lautanen täynnä! 

Lämmin parsa-perunasalaatti 

500 g uusia perunoita

oliiviöljyä
1 nippu vihreää parsaa
2 rkl pieniä kapriksia
kevätsipulia
kourallinen rucolaa

1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa
pippuria

Pese perunat ja pilko ne hiukan pienemmiksi. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lorauta päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Käsittele tällä välin parsat: huuhtele ne, napsauta varsista kova osa pois (parsa katkeaa oikeasta kohdasta automaattisesti, kun taitat vartta varovasti) ja pilko varret muutamaan osaan. Lisää parsat perunoiden seuraan uuniin, voit samalla käännellä perunoita hiukan. Jatka paahtamista vielä 5-10 minuuttia, kunnes perunat ja parsat ovat melkein kypsiä ja kauniin ruskeita.
Kaada perunat ja parsat pelliltä kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike kuumien perunoiden ja parsojen joukkoon. Pilko sitten kesäsipuli ja rucola. Sekoita perunoiden joukkoon kaprikset sekä pilkotut kesäsipulit ja rucolat. Tarjoa lämpimänä vaikkapa ahvenfileiden seurana.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi