Yleinen

Itse tehty pesto

Itse tehty pesto maistuu tuhat kertaa paremmalta kuin mikään kaupasta valmiina saatava, sillä tuore basilika maistuu paljon voimakkaamalta kuin purkkitavarassa. Tämä pestoresepti on yksinkertainen perusversio, jota voi halutessaan muokata lisäämällä esimerkiksi valkosipulia. Pesto valmistuu muutamassa minuutissa, eikä tätä kerran tehtyään halua enää siirtyä valmispestoon.

Simppeli itse tehty pesto

kourallinen pinjansiemeniä
ruukullinen tuoretta basilikaa
sormisuolaa 
pala parmesaania
oliiviöljyä 

Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla, mutta varo polttamasta niitä. Revi basilika mortteliin ja lisää suolaa. Survo suolaa ja basilikaa morttelissa, jotta basilikan rakenne rikkoutuu. Lisää pinjansiemenet ja survo seos hienoksi. Kaada seos isompaan kulhoon ja ala sekoittaa siihen vuorotellen hienoksi raastettua parmesaania ja oliiviöljyä. Jatka tätä niin kauan, kunnes pesto on koostumukseltaan makuusi sopivaa. Tarkista lopuksi peston maku. Nauti pesto esimerkiksi pastan seassa tai leivän päällä.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi