Yleinen

Mustikkapiirakka ja mascarponevaahto

Kun pakastin suli, kutsuin vieraita ja tarjosin heille mustikkapiirakkaa, jotta saisin hyödynnettyä kaikki pakastimessa sulaneet marjat. Teen usein makeat piirakat tällä luotto-ohjeellani, joka on alunperin omenapiirakasta peräisin. Omenat tai marjat mehevöittävät piirakkaa ja päälle ripoteltava taikina rapeutuu mukavasti uunissa – näin piirakka saa täydelliset tekstuurit!

Pienenä twistinä tarjosin mustikkapiirakan tällä kertaa marcarponevaahdon kanssa. Jäätelöä en voinut ostaa, kun se olisi pitänyt tarjota heti ja vieraat olivat tulossa vasta myöhemmin, vaniljakastike taas tuntui liian arkiselta. Nyt kun miettii, niin itse huolella tehty vaniljakastikekin olisi voinut toimia aika hyvin. Mascarponevaahto oli kuitenkin aikamoista herkkua lämpimän piirakan seurana, lisäksi se valmistui nopeasti ja helposti. Tein vaahdon tällä kertaa yksinkertaisesti, koska halusin testata miten se toimii piirakan seurana, mutta annos saisi varmasti hauskaa terää myös vaahdon joukkoon laitetusta sitruunan mehusta tai kuoriraasteesta – tätä testaan siis seuraavalla kerralla! 

Mustikkapiirakka ja mascarponevaahto

200g voita
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

muutama desi marjoja

1 dl kermaa
3 rkl mascarponea

Sekoita sulatettu voi ja sokeri keskenään. Lisää seokseen jauhot ja ota taikinaa vajaan desin verran sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Levitä taikina piirakkavuokaan, lisää päälle marjat ja sivuun ottamasi taikina pieninä paloina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta saa vähän väriä.

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa marcarponevaahto lämpimän piirakan seurana!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi