kausiruokaa/ pasta/ syksy/ Yleinen

Tatti-pekoniraviolit

Olen kokkaillut aikaisemminkin blogiin sienipastaa, mutta jostain syystä pekonia noiden ohjeiden joukosta ei löytynyt, vaikka aika usein sieni-pekonipastaakin ruokapöydästämme löytyy. Sienet ja pekoni nyt vain ovat kuin luotuja toisilleen!
Tällä kertaa tein kuitenkin pastan hiukan eri tavalla tekemällä valmiista tuorepastalevyistä ravioleja. Olen aiemminkin tehnyt ravioleja, mutta ne eivät kyllä onnistuneet kovin hyvin, koska olivat melkoisen isoja ja huonosti kiinni pysyviä. Mikäli teet pastataikinan itse, yritä kaulita taikina mahdollisimman ohueksi. Minä käytin tällä kertaa valmiita tuorepastalevyjä, joiden avulla ravioliannos on aika nopeasti ruokapöydässä ja tosi helppo muutenkin tehdä.  
Täytteeseen laitoin siis tatteja, pekonia, sipulia, valkosipulia, parmesaania ja timjamia. Lisäsin täytteeseen myös ranskankermaa tuomaan hapokkuutta, mutta se teki täytteestä ehkä hiukan liian nestemäistä, joten voit halutessasi jättää sen poiskin. Raviolien tekemisessä on tärkeää täyttää ne aika pienellä määrällä täytettä ja sulkea huolellisesti. Mitä pienempiä ravioleista saat, sen parempia niistä tulee – tämä on kuitenkin aika haastavaa. 
Ravioleita kannattaa ehdottomasti tehdä samalla kertaa enemmänkin, sillä ne voi hyvin pakastaa (raakoina ja leivinpaperin väliin pinottuina). Seuraavalla kerralla annos syntyy vaivatta: raviolit keitetään jäisinä (huomaa tällöin hiukan pidempi keittoaika) ja pinnalle riittää loraus oliiviöljyä ja reilusti raastettua parmesaania. 
Tatti-pekoniraviolit
 2 dl kuivattuja tatteja
1/2 pkt pekonia
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
voita paistamiseen
suolaa
pippuria
2 rkl ranskankermaa
 tuoretta timjamia
pala parmesaania
1 pkt valmiita tuorepastalevyjä
2 rkl pinjansiemeniä
Liota kuivattuja tatteja vedessä vähintään 15 minuuttia. Pilko tattien liotessa pekoni, sipuli ja valkosipuli hienoksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kevyesti. Paista sitten tatit, pekoni ja sipulit pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä hiukan seosta syrjään annosten koristelua varten, pidä tämä osuus lämpimänä. Siirrä loppuosa sivuun jäähtymään.
Sekoita jäähtynyt pekoni-sieniseos ranskankerman joukkoon. Mausta raviolitäyte vielä timjamilla ja raastetulla parmesaanilla. Leikkaa tuorepastalevyistä pieniä neliöitä (noin 5x5cm) ja levitä puolille neliöistä pieni nokare täytettä. Sivele neliöiden reunoihin hiukan vettä ja paina toinen neliö kanneksi päälle. Pidä huolta, että painelet raviolit kunnolla kiinni. 
Keitä valmiit raviolit kypsiksi reilussa, suolatussa, kiehuvassa vedessä (tässä menee pari minuuttia). Nostele raviolit sitten lautaselle ja koristele annokset sivuun jättämälläsi pekoni-sieniseoksella ja paahtamillasi pinjansiemenillä. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi