lisukkeet

Lohkoperunat ja kaprismajoneesi

Tähän lisäkkeeseen sain inspiraation ravintola Sunnista viime vuonna. Todella yksinkertainen idea, mutta toimii superhienosti: yllätyn yhdistelmän toimivuudesta joka kerta yhtä paljon! Ajatuksena on siis tarjota itse tehtyjen lohkoperunoiden kanssa kapriksilla maustettua majoneesia. Parasta tästä tulee, jos tekee majoneesin itse, mutta kaupan majoneesia saa myös terästettyä mukavasti lisäämällä kapriksia. Kapristen suolaisuus pelaa hyvin yhteen majoneesin rasvaisuuden kanssa. Myös lohkoperunat on helppo tehdä ja niistä tulee ihan eri tavalla rapeita kuin mistään pakastepussista löytyvästä. Mausteena käytän yleensä simppelisti suolaa, mutta lisätwistiä perunoihin saa käyttämällä esimerkiksi jotain yrttiä, kuten rosmariinia, mausteena. Toki kaprismajoneesi tuo näihin jo sellaisenaan herkullisen maun! Jääkaapistani löytyy nykyään aina majoneesia ja kapriksia, mikäli kaprismajoneesin himo iskee (se iskee nykyään melko usein).

 
Lohkoperunat ja kaprismajoneesi 

2 keskikokoista perunaa per henkilö
oliiviöljyä
suolaa

majoneesia
kapriksia

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne puoliksi. Viipaloi puolikkaista perunoista melko ohuita viipaleita (ohuet viipaleet kypsyvät nopeammin uunissa). Heitä perunaviipaleet kulhoon, valuta vähän oliiviöljyä niiden päälle ja mausta suolalla. Oliiviöljyä ei kannata laittaa kovin paljon, muuten perunat uivat öljyssä eikä niistä tule rapeita. Noin ruokalusikallinen riittää yhteen annokseen. Levittele perunaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda perunoita uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaansa. 

Valuta kapriksista suolavesi pois ja hienonna ne. Lisää kaprikset majoneesin joukkoon. Maistele seosta lisätessäsi kapriksia ja valitse omaan makuusi sopiva suolaisuusaste. Laita majoneesi jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun perunat kypsyvät. Tarjoa esimerkiksi uunilohen tai pihvin seurana! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi