Yleinen

Porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on nykyään yksi lempileivonnaisistani. Porkkanakakku kuulostaa kuivalta ja mauttomalta, mutta todellisuudessa kostea porkkana antaa kakkuun ihanan mehevyyden. Makua kakku saa fariinisokerista ja kanelista sekä neilikasta. Mehevän kakun päällä oleva kostea tuorejuustokuorrute hasselpähkinärouheen kanssa vielä kruunaa koko komeuden!

Tämä on siitäkin hyvä kakku, että kaikkia ainesosia saa hyvän makuisina ympäri vuoden, joten kakku sopii myös siihen ankeimpaan talviaikaan, kun tuntuu ettei kaupasta löydy mitään tuoretta. Maistui se hyvältä näin kesäaikaankin!

Porkkanakakku

4,5 dl porkkanaraastetta
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään fariinisokeri, rypsiöljy ja maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Lisää lopuksi joukkoon vielä porkkanaraaste. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa. 

Jäähdytä valmis kakku. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrute kakun päälle, kuorrutteen ei tarvitse olla sileä vaan se saa olla reilusti röpelöinen. Ripottele halutessasi kuorrutteen päälle vielä hasselpähkinärouhetta.

You Might Also Like

7 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  17.2.2013 at 13:39

  Kiitos porkkanakakkuohjeesta, taikina ainakin maistui hyvälle, saa nähdä miten tuo oma jäljennös onnistuu 8)

 • Reply
  Sini
  17.2.2013 at 18:20

  Ei kestä kiittää, toivottavasti kakku onnistui! 🙂

 • Reply
  SeasideColors
  4.12.2013 at 16:18

  Heippa, epäilen, että kuorrutteessa sitruunamehun kohdalla tarkoitettiin 2 tlk, ei rkl! Yritin tehdä, ja kuorrute oli älyttömän löysää. Itse kakun mausteet ovat mieluisat ja jouluiset. 🙂

 • Reply
  Sini
  4.12.2013 at 16:25

  Terve. Tuolla reseptillä minä olen tehnyt, ehkä sinulla oli eri merkkistä, löysempää tuorejuustoa? Tietysti kuorrutteen löysyysaste on myös makukysymys, mutta minulla ainakin oli tuon verran sitruunamehua 🙂

 • Reply
  SeasideColors
  4.12.2013 at 18:20

  Mulla tuli paljon löysempää kuin tuossa kuvassa, mutta voi tosiaan olla, että tuo tuorejuusto vaikuttaa! 🙂

 • Reply
  Anonyymi
  22.9.2014 at 14:02

  Vaikuttaa hyvältä reseptiltä! Mutta eikö kakkuun todella tarvita munia?

 • Reply
  Sini
  22.9.2014 at 18:29

  Kannattaa testata! Ei tähän munia tosiaan tarvita, aika moni kuivakakku onnistuu ilman muniakin.

 • Kommentoi