juomat/ ravintolat

Putte’s Bar & Pizza

Olen kuullut kehuja Putte’s Bar & Pizzan pizzoista, joten olihan niitä päästävä maistamaan. Yllättävän lähellä sijaitseva paikka on mukavasti hieman syrjässä Mannerheimintieltä. Muutaman pöydän käsittävä sympaattinen terassi oli täynnä, joten istuimme suosiolla sisään. Viiden pintaan arki-iltana sisällä ei ollut tungosta – ehkäpä asiakkaat tulevat paikalle vasta iltaisin. Paikan sisustus on karu, mutta toimiva. Pöytiä on yllättävän paljon ja paikka sopisikin mainioksi istuskelupaikaksi, jossa saa myös syödäkseen.
 

Täällä tilataan ensin tiskiltä, kerätään ruokailuvälineet mukaan ja odotellaan numerolapun kanssa ruokaa saapuvaksi. Tilaamme kaksi pizzaa ja pullollisen valkoviiniä. Tiskin takana häärivä tarjoilija on selkeästi innostunut suosittelemastaan viinistä, Kung Fu Girl Rieslingistä. Viini onkin mainiota, jopa hieman makeahkoa, vaikka ei kuitenkaan niin raikasta kuin riesling usein on. Tarjoilijan mukaan viini tulee Alkon valikoimiin syksyllä. Syömisen jälkeen tarjoilija kysyi vielä, mitä pidimme viinistä. Viinilista on mukavan lyhyt ja ytimekäs, mutta kuitenkin monipuolinen. On mielestäni parempi tarjota muutamaa hyvää viiniä kuin liian paljon erilaisia. Pizzat paistetaan tiskin takana eikä erillisessä keittiössä, joten niiden valmistumista voi seurata odotellessaan.


Pizzat tulevat nopeasti pöytään ja ovat hyviä! Pohjassa on sopiva sitko, mutta se saisi kyllä olla hieman tummemmaksi paistettu. Tomaattikastike on selvästi itse tehty ja hyvän makuinen. Oma pizzani oli salami – salami oli rasvaista ja hyvää, tietysti myös melko suolaista. Juustona oli käytetty runsaasti mozzarellaa, kuten hyvässä pizzassa kuuluukin. Pizza jäi ehkä kaipaamaan päälleen vielä raikasta rucolaa – osassa paikan pizzoista sitä onkin (ei tosin mitään valtavaa kasaa, kuten mielestäni asiaan kuuluisi). Hinnoiltaan pizzat eivät ole edullisemmasta päästä (10-16 €), joten niiltä odottaakin tietynlaista tasoa.

Kaiken kaikkiaan lähdin tyytyväisenä – parasta paikassa oli mukava henkilökunta, joka tuntui ottavan asiakkaat huomioon ja olevan aidosti kiinnostunut näiden viihtyvyydestä. Pizzatkin olivat parasta, mitä olen Suomessa saanut!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi