juomat/ kesä/ Yleinen

Mojito

Ehdottomasti kesään kuuluva raikas juoma on mojito! Pirteän makuiset lime ja minttu peittävät sokerin makeuteen yhdistettynä alkoholin maun kokonaan.

Kuvan versiossa on vähänlaisesti jäitä, koska allekirjoittanut ei ollut laittanut niitä tekeytymään (rommia ja minttua oli kyllä tajunnut ostaa). Oikeaoppisesti jäämurskaa tulisi olla lasin täydeltä, jolloin juoma myös maistuu raikkaan viileältä. Mielestäni mojitolasissa kuuluu myös olla reilusti mintunlehtiä koristeena ja makua antamassa – tällöin juoma on helpompi juoda pillin avulla. Rommia voi toki laittaa juomaan enemmänkin niin halutessaan. Rommina käytin tällä kertaa perinteistä Bacardia, jonka sivuilta löytyy muuten hauska ohjeistusvideo mojiton tekemisestä.

Mojito
4 cl (vaaleaa) rommia
puolikas lime
reilu kourallinen mintun lehtiä
1 rkl ruokokidesokeria
10 cl soodavettä
jääpaloja
Murskaa jääpalat esimerkiksi morttelissa ja kaada ne lasiin. Pese ja lohko puolikas lime ja laita lohkot mortteliin. Lisää sokeri ja mintun lehdet ja survo aineksia, kunnes minttu tuoksuu huumaavasti. Kaada seos lasiin jääpalojen päälle. Lisää rommi ja pidennä soodavedellä. Sekoita ja nauti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi