Yleinen

Vuohenjuustobruchettat ja basilikaöljy

Pidän kovasti kaikista pienistä leipäsistä, mutta jostain syystä niitä tulee harvemmin tehtyä kotona. Nyt päätin, että teen niitä illalliseksi, kun keksin helpon reseptin ja teki mieli vuohenjuustoa. Näin Pinterestissä kuvan tälläisistä ihanan näköisistä vuohenjustoa sisältävistä bruchetoista, mutta mitään ohjetta ei kuvien takaa löytynyt, joten kehittelin ohjeen sitten omasta päästäni.

 
Vuohenjuuston maku pehmenee uunituksen seurauksena mukavasti ja basilikaöljy antaa kivan säväyksen yrtin raikasta makua. Lisäksi öljy tekee leipäsistä tosi kauniita! Basilikan sijasta näihin voi toki käyttää muitakin yrttejä – yrtin vaihtamisella leivät saavat taas aivan uuden makuvivahteen. Hyvä leipä ja pieni sipaisu valkosipulin kynnen puolikkasta grillatun leivän päälle antavat vielä viimeisen silauksen maulle. Näitä voi varauksetta suositella vaikkapa illanistujaisten pikkunaposteltavaksi: voit tehdä leivät ja yrttiöljyn valmiiksi, mutta paistaa leivät ja juuston vasta juuri ennen tarjoilua. Yrttiöljyn lusikoiminen leipien päälle saa varmasti vieraasi odottamaan malttamattomana ensimmäistä suupalaa! 

Jos tarjoilet näitä suupaloina, 2-4 kappaletta per syöjä riittää, riippuen tietenkin muista tarjottavista. Illalliseksi kannattaa kuitenkin tehdä hieman enemmän, vaikkapa 4-6 kappaletta per syöjä. Määrä riippuu tietenkin myös leipäviipaleiden koosta, minä käytin näihin ciabattaa, josta tuli aika pieniä viipaleita. Alla olevassa ohjeessa on esitetty määrä 8 bruchettalle. 
 

Vuohenjuustobruchettat ja basilikaöljy

8 viipaletta hyvää vaaleaa leipää
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi 
100 g vuohenjuustoa

kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
reilusti oliiviöljyä

Viipaloi leivät ja paahda niitä uunissa 200 asteessa muutama minuutti, kunnes ne saavat kauniin värin pintaansa. 

Tee leipien paahtuessa basilikaöljy: revi basilikan lehdet kulhoon, heitä ripaus suolaa sekaan ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit laittaa ensin vähän vähemmän oliiviöljyä ja lisätä sitä tarvittaessa – seos saa kuitenkin olla aika löysää.

Ota leivät sitten hetkeksi uunista ulos, lorauta niiden pinnalle oliiviöljyä ja sipaise niiden pintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Leikkaa vuohenjuusto pala puoliksi ja puolikas edelleen neljäksi ohueksi viipaleeksi. Asettele juustoviipaleet paahdettujen leipien päälle. Paista leipiä sitten uunissa vielä hetki, niin että vuohenjuusto hieman sulaa ja saa sekin väriä pintaansa. Nappaa sitten bruchettat pois uunista ja lusikoi päälle runsaasti basilikaöljyä. Tarjoa kuumina!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Riikka
    7.6.2013 at 09:33

    Ah, nämä näyttävät ihan taivaallisilta. Yritän tässä keksiä viikonlopulle ideoita, mutta täytyy ehkä sittenkin yrittää keskittyä uunittomiin ohjeisiin, sillä sisälämpötila kotona näyttää jo valmiiksi 29 astetta.. 🙂

  • Reply
    Sini
    7.6.2013 at 09:36

    Sama ongelma meillä, siksi olen viime aikoina tehnyt enemmän salaatteja ja granitaa 😀 Nuo olivat kyllä aivan superhyviä! Harmi, että söin jo kaikki…

  • Kommentoi