keitot/ kesä/ Yleinen

Gazpacho

Gazpacho eli espanjalainen kylmä tomaattikeitto sopii täydellisesti kesäisiin lämpimiin päiviin. Aineksia ei tarvitse mitenkään keittää, vain hienontaa ja antaa makujen tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Miten raikkaalta ja hyvältä voivatkaan kasvikset maistua! 

Espanjassa on gazpachosta valtavan paljon eri versioita eikä alkuperäiseen kuulunut ollenkaan tomaattia. Nykyään tomaattia pidetään kuitenkin keiton tärkeänä ainesosana. Joissain versioissa kasvikset soseutetaan, mutta minä pidän tästä versiosta, jossa kasvikset säilyttävät hieman purutuntumaa!

Gazpacho

5 tomaattia
puolikas kurkku
1 punainen paprika
2 kevätsipulia varsineen
1 mieto chili
1 valkosipulin kynsi
pieni nippu persiljaa
1 rkl valkoviinietikkaa 
1 lime
1 rkl sokeria
suolaa ja pippuria 
0,5 dl oliiviöljyä
1 tölkillinen tomaattimurskaa

Hienonna kasvikset niin pieniksi palasiksi kuin saat (voit käyttää tehosekoitintakin, itse hienonsin ainekset veitsellä). Sekoita ne sitten kulhossa ja lisää mausteeksi persilja, valkoviinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Purista sitten joukkoon limen mehu ja kaada louksi joukkoon vielä oliiviöljy ja tomaattimurska. Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tarjoa kylmänä hyvän vaalean leivän kanssa. 

You Might Also Like

1 kommentti

  • Reply
    Sara Järvi
    13.7.2012 at 13:59

    Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille, enkä löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com.

  • Kommentoi