alkupalat ja pikkusuolaiset

Toast skagen

Toast skagen on klassikkoannos, eikä suotta! Kun yhdistää rapean lämpimän leivän kylmään katkarapumajoneesiin, joka saa raikkautta tillistä ja sitruunasta, ei kerta kaikkiaan voi tulla huonoa annosta! Lisäksi annos on todella helppo tehdä, joten aloittelevakin kokkaaja onnistuu helposti häikäisemään vieraansa, kunhan muistaa valita tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Skagenin voi myös tehdä etukäteen, joten vieraiden saapuessa pitää vain paistaa leivät ja koota annokset. Kokeile myös tehdä annokset pienemmille leiville, jolloin saat hauskoja pieniä cocktailpaloja! Alla oleva resepti on pääruokakokoinen annos yhdelle. Olen syönyt hyvää toast skagenia monessa ravintolassa, mutta koska ravintoloiden hinnat kyseiselle herkulle ovat usein käsittämättömän korkeat (verrattuna siihen, että kyseessä on tosiaan leipä ja usein vieläpä pieni sellainen), joten teen sitä nykyään useimmiten kotona. 

Suosittelen kokeilemaan majoneesin tekemistä itse, mutta valmiillakin majoneesilla pärjää, kunhan se ei ole light-versio. Mikäli käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne hitaasti ennen käyttöä. Katkarapuja voi hieman pilkkoa tai sitten ne voi jättää kokonaisiksi – tämä on makukysymys. Halutessasi voit koristella annokset mädillä. 

Toast skagen

2 palaa hyvää vaaleaa leipää (voit käyttää myös paahtoleipää)
voita
katkarapuja
majoneesia
tuoretta tilliä 
1 sitruuna
suolaa 
mustapippuria
(mätiä)

Tee ensin skagen. Mikäli haluat, pilko katkarapuja hieman. Sekoita ravut majoneesiin, mausta tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Tarkista maku ja laita skagen hetkeksi kylmään vetäytymään. Lohko sitruunan toinen puolikas.

Paista leipäviipaleet pienessä määrässä voita pannulla ruskeiksi. Varo polttamasta leipiä. Lusikoi leipien päälle keko skagenia. Koristele annokset tuoreella tillillä, sitruunalohkolla ja halutessasi myös mädillä. Tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi