Yleinen

Britakakku

Mansikkainen britakakku sopii kesäiseksi tarjottavaksi kahvin kanssa. Kakku on yhtä aikaa makea ja raikas. Kakkuun voi laittaa muitakin marjoja kuin mansikoita – ainakin mustikat ja vadelmat toimivat erinomaisesti. Myös sekoitus eri marjoista sopii tähän! Voit tehdä tästä myös leveämmän tai korkeamman kakun halutessasi. Resepti on alunperin Kodin Kuvalehdestä.

Britakakku
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa
sokeria
mansikoita

Tee ensin pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Kaada seos pieneen uunivuokaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmistele sitten marenki. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun massaan jää vatkaimesta pieniä huippuja eikä massa lähde valumaan alaspäin, kun käännät kulhon ylösalaisin. Levitä massa uunin pellille leivinpaperin päälle suunnilleen kakkupohjan kokoiselle alueelle. Paista marenkia uunissa 150 asteessa, kunnes se on pinnaltaan kova ja irtoaa leivinpaperista (noin 20 minuuttia). Varo ettei marenki tummu pinnastaan liikaa.

Vaahdota kerma sokerin kanssa. Kokoa kakku – levitä kakkupohjalle kermavaahtoa, ripottele kermavaahdon päälle pilkottuja mansikoita, lisää tämän jälkeen marenki, levitä marengin päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle reilusti mansikoita. Tarjoa heti, ettei kakku ehdi vetistyä.

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    1.8.2012 at 12:03

    Britakakku on ihan lemppari. Mansikka-raparperiversio avaa meillä aina kesän. Talvella hyvää tulee muuten hedelmistä, esim. passionhedelmä leikkaa mukavasti makeutta.

  • Reply
    Sini
    1.8.2012 at 12:05

    Nam, raparperi toimii varmasti hienosti makeassa kakussa, samoin passion! Pitääkin testata!

  • Kommentoi