salaatit/ Yleinen

Lohiavokadosalaatti wasabikastikkeella

Tässä salaatissa rasvainen lohi ja avokado saavat mainion vastaparin kirpeästä rucolasta ja voimakkaasta wasabista. Wasabi toimii lohen kanssa yllättävän hyvin! Salaatti on saanut inspiraationsa Raflassa nautitusta, ilmeisen suuren suosion saavuttaneesta salaatista. Salaattiin ei tietenkään löytynyt mistään reseptiä silloin, kun kävin tätä jokunen vuosi sitten syömässä, joten oma versioni on kehitelty puhtaasti makumuiston perusteella. Olen jättänyt alkuperäiseen verrattuna pois ainakin porkkanalastut ja inkiväärin. Lisäksi kastike on ihan oma sovellus – tein vain perus-salaatinkastikettani ja lisäsin siihen wasabia. Wasabia on hieman hankala saada sekoittumaan tasaisesti öljyyn, mutta kun tarpeeksi sekoittaa, niin sen saa sekoittumaan. Alkuperäisessä reseptistä on takuulla tähän jokin kikka! Teen yleensä kastikkeesta vähän miedompaa ja laitan wasabin pöytään, jotta jokainen voi lisätä sitä suoraan lohen päälle oman makunsa mukaan.

Tein lohifileestä tällä kertaa lohiperhosia, mutta se ei tietenkään ole välttämätöntä eikä vaikuta makuun mitenkään – näyttää toki lautasella kauniimmalta. Lohen paistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta saa pinnasta mukavan rapean ja sisus jää vielä punertavaksi. Moni kypsentää lohen läpikypsäksi, mutta se on parhaimmillaan hieman mehevänä, kuten kunnon pihvikin. 

Lohiavokadosalaatti wasabikastikkeella

400 g lohta
2 avokadoa
2 kourallista rucolaa
2 kourallista muita salaatteja
puolikas kurkku

1,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
wasabia
suolaa ja pippuria

Valmistele ensin salaattipohja. Pese rucola ja muut salaatinlehdet, revi niitä hieman pienemmiksi ja heitä kulhoon. Halkaise avokadot, poista niistä kivet ja kaapaise avokadon puolikkaat lusikalla kuoristaan. Pilko avokadon puolikkaat pitkittäin viipaleiksi. Pilko vielä kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaattipohjan ainekset keskenään.

Tee sitten kastike sekoittamalla oliiviöljy ja sitruunan mehu keskenään. Lisää wasabia oman makusi mukaan pikkuhiljaa seosta maistellen. Sekoita kunnolla. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaattipohjaan. 

Paista lopuksi suolattu lohi kuumalla pannulla tai grillissä. Annostele salaatti lautasille ja aseta päälle pala lohta. Herkuttele heti! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi