Yleinen

Artisokkatahna kapriksilla

Olen viime aikoina löytänyt sekä maa- että latva-artisokkien ihanuuden. Latva-artisokkia löytyy säilykkeenä nykyään aina kaapista ja käytän niitä usein risotossa, salaatissa ja erilaisissa tahnoissa. Tällä kertaa tein tavalliseen artisokkatahnaan kivan ja superhelposti toteutettavan muunnoksen lisäämällä siihen kapriksia. Artisokat ja kaprikset sopivat upeasti yhteen! Artisokkien pehmeä kermaisuus ja kapristen hieman kirpeä suolaisuus luovat ihanan vastaparin. Tämä tahna syntyy alle viidessä minuutissa ja lyö takuulla vieraatkin ällikällä. Ainakin meillä artisokkatahna katoaa hetkessä!

Tälläisiä tahnoja pitäisi tehdä useamminkin sekä ihan arkena että vierastarjottavina, sillä ne tuovat kivaa vaihtelua ainaisiin tuorejuustoihin tai juustoviipaleisiin patonkien päällä. Kaikki eivät edes ole maistaneet artisokkatahnaa, joten tämän tahnan tekeminen saa sinut takuulla näyttämään aika prolta! Lisäksi tekemisessä ei paljon vähempää voisi olla vaivaa!

Kapristen määrää kannattaa säätää omien mieltymysten mukaan. Minä pidän melko suolaisesta tahnasta, joten laitan niitä aina melko paljon. Oliiviöljyä kannattaa myös laittaa runsaasti eikä valkosipulia kannata jättää väliin – vaikka valkosipulin määrä on pieni, antaa se huikeasti makua!

Artisokkatahna kapriksilla

1 tlk säilykeartisokkia suolaliemessä
1/2 dl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
puolikas valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja pippuria

Hienonna valkosipulin kynsi ja mittaa kaikki ainekset kulhoon. Surauta tahna sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna sen maustua hetki. Tarjoa tahna huoneenlämpöisenä hyvän vaalean leivän kanssa ja säilytä loput (jos sitä muka jää) jääkaapissa.

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    12.6.2013 at 18:30

    Tahnoja pitäisi tehdä huomattavasti nykyistä useammin. Olen niin koukussa yhden merkin valmistahnaan, että en ole varmaan koskaan tehnyt itse artisokista tahnaa. Tätä pitää siis kokeilla, saa nähdä voitanko sen La Favorita High:n version

  • Reply
    Sini
    12.6.2013 at 19:11

    Suosittelen kokeilemaan, kun tuo on niin helppo ja nopea! Ja voi sitten varioida ihan miten lystää! 🙂

  • Kommentoi