Arkisin ei aina jaksa viettää tunteja keittiössä – silloin tämä nopeasti valmistuva, mutta tosi maukas pasta on hyvä vaihtoehto! Aineksia ei tarvita paljon ja ne löytynevät jokaisen lähikaupan hyllyiltä. Kenellekään ei varmastikaan ole jäänyt epäselväksi, että rakastan pekonia? Se onkin usein vakio-ostokseni pienemmissä kaupoissa, joiden valikoimista löytyy lihaa, kanaa ja kalaa lähinnä vakuumiin pakattuna, pieneksi paloiteltuina ja marinoituna. Tämän pastan tekeminen kestää valmisteluineen alle 20 minuuttia, joten kyseessä on varsinainen pikaruoka. Ja aika herkullinen sellainen!
Pekoni ja papu ovat aika hauska yhdistelmä, ja viipaloitu valkosipuli antaa annokseen oman vivahteensa. Valkosipuli tuo papujen maun jotenkin paremmin esiin. Annoksesta riittää kolmelle.
Pekoni-papupasta
oliiviöljyä
1 ptk pekonia
1 ptk vihreitä tuoreita papuja
1 valkosipulin kynsi
1 ptk tuorepastaa
suolaapippuria
pala parmesaania
Pilko pekonit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja käy ne läpi poistaen niistä huonot kohdat. Viipaloi valkosipulin kynsi ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja heitä pavut sekaan. Anna papujen kypsyä miedolla lämmöllä ja tarkkaile niitä, etteivät ne pala. Papuihin saa jäädä hieman purutuntumaa. Kun pavut ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon pekonit. Pekonit saavat ruskistua ja rapsakoitua reilusti. Kun pekonit alkavat olla ruskeita, lisää joukkoon vielä valkosipulin kynnen viipaleet ja anna niiden luovuttaa arominsa papuihin ja pekoneihin. Mausta pippurilla.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan tai mielummin vähän vähemmän aikaa – se saa jäädä al denteksi. Muista suolata vesi kunnolla, ettei pasta jää mauttomaksi. Heitä valmis pasta pekoni-papuseoksen joukkoon ja annostele lautasille. Viimeistele annokset raastamalla pinnalle reilusti parmesaania.
4 Kommentit
Emmi K
1.11.2012 at 16:04Nam, tämä oli niiiiiin herkkua! 🙂
Sini
2.11.2012 at 05:28Niin oli 🙂
Jonna
2.11.2012 at 18:46Pekonit ja pavut on ihan match made in heaven. En ole koskaan yhdistänyt niitä pastaan, kiva idea!
Sini
4.11.2012 at 16:50Heh, niin on! Suosittelen yhdistämään pastaan – aika kiva ja täyttävä ruoka!