pasta/ Yleinen

Jättikatkarapu-tomaattipasta

Tämä pasta on huippunopea tehdä, mutta maistuu siltä, kuin sen kanssa olisi joutunut näkemään enemmänkin vaivaa. Olen pitkään yrittänyt tehdä katkarapupastaa, joka olisi huippuhyvää, mutta olen aina epäonnistunut: se on usein hyvää, mutta huippua on saatu odottaa. No, tämä oli sitä! 
Salaisuus piilee ihanassa, mausteisessa liemessä ja raaoissa jättikatkaravuissa, jotka maistuvat huimasti paremmilta kuin helposti sitkistyvät kypsät kaveruksensa. Minä käytin noita oikeasti valtavan kokoisia jättikatkarapuja, kun niitä tavallisen kokoisia jättikatkarapuja on vaikea löytää raakana (pakasteena siis). En ymmärrä miksi, kun nuo raa’at ovat niin paljon parempia! Mutta jos löydät niitä tavallisen kokoisia, voit aivan yhtä hyvin käyttää niitä. Pastaan tehdään maistuva liemi valkosipulista, öljystä, tuoreista tomaateista, chilistä ja yrteistä. Katkarapujen mieto maku korostuu valkosipulin ja chilin ansiosta ihanasti. Kun käyttää tuorepastaa, annos on pilkkomisineen pöydässä vartissa, varsinaista arjen pikaruokaa siis! Jos kastikkeen joukkoon lorauttaa vielä tilkkasen hapokasta valkoviiniä, siitä tulee oikea juhlapasta!

Jättikatkarapu-tomaattipasta

1 pkt tuorepastaa

reilu loraus oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 mieto chili
250 g kirsikkatomaatteja 
1 pkt raakoja jättikatkarapuja 
loraus sitruunan mehua 
suolaa

reilu nippu tuoreita yrttejä (oreganoa) 
pala parmesaania

Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valuta ne.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolatussa vedessä. 
Tee pastan kiehuessa kastike. Pilko valkosipulin kynnet ja chili, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna yrtit. Lorauta paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää valkosipuli, kuullota valkosipulia hetki miedolla lämmöllä. Lisää sekaan chili ja kirsikkatomaatit. Paista, kunnes tomaatit ovat pehmenneet hieman. Lisää sitten joukkoon jättikatkaravut ja paista seosta, kunnes ravut ovat kypsiä. Mausta vielä sitruunan mehulla ja suolalla.
Sekoita lopuksi kastike, pasta ja tuoreet yrtit keskenään. Raasta päälle parmesaania ja käy kimppuun! 

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    Paula
    17.12.2013 at 09:22

    Onpa muuten ihanan helppo ohje! Ja näyttää todella herkulliselta.

  • Reply
    Sini
    18.12.2013 at 12:04

    Helppoa kuin mikä ja silti tosi hyvää, kannattaa siis kokeilla 😉

  • Reply
    Nanna
    19.12.2013 at 08:32

    Helppo ja herkullinen! Nämon just parhaita!

  • Reply
    Sini
    19.12.2013 at 08:35

    Niin on! 🙂

  • Kommentoi