Törmäsin jo aikaa sitten Kulinaarimuruja-blogissa supermainioon ideaan käyttää parsakaalin varsia coleslaw-tyyppisessä salaatissa kaalin sijaan. Varmaan aika moni – niin minäkin! – heittää parsakaalin varret pois ja käyttää vain nuput. Tämä on mainio tapa hyödyntää nuo muuten pois heitettävät varret! Testasin slawia samalla, kun höyrytin parsakaaleja teriyakilohen seuraksi.
Tämä oma versioni perustuu jo aiemmin postaamaani perinteiseen coleslaw-reseptiin, vain kaali on korvattu parsakaalin varsilla. Tämä salaatti todistaa sen, että aika moni asia maistuu hyvältä, kun sen hukuttaa majoneesiin! Parsakaalin varret maistuvat tässä salaatissa hieman kirpeämmiltä ja raikkaamilta kuin kaali coleslawissa, mutta rakenne on samantyylinen.
Tämä on taas näitä ärsyttäviä ruokalajeja, joille ei oikein löydy kunnollista suomenkielistä nimeä – parsakaalisalaatti kun nyt ei varsinaisesti kuvaa ruokaa (niinkuin kaalisalaatti ei kuvaa coleslawiakaan yhtään). Reseptin mukaisesta annoksesta tulee pieni lisukesalaatti kahdelle.
Broccoli slaw
yhden parsakaalin varren
yhden ison porkkanan
pienen sipulin
1 kananmunan keltuainen
1 rkl sinappia
2 dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
2 tl etikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
Kuori porkkana ja suikaloi porkkana ja parsakaali ohuiksi viipaleiksi (voit käyttää tähän esimerkiksi kuorimaveistä!). Kuori sipuli ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaileiksi.
Valmista sitten majoneesi. Sekoita keltuainen ja sinappi kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana vatkaten vimmatusti. Kun seos muuttuu majoneesiksi, mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon etikka.
Yhdistä pienessä kulhossa majoneesi, sinappi, sokeri, valkoviinietikka ja suola. Kaada majoneesiseos parsakaalin, porkkanan ja sipulin päälle, sekoita tasaiseksi. Tarjoa kylmänä.
6 Kommentit
Jokihaka Kokkaa
22.2.2013 at 10:52Näppärää! Pitääkin testata.. Joillekin ruuille on tosiaan aika haastavaa keksiä hyvää Suomennosta.
Sini
22.2.2013 at 11:10Eikös? Toimii yllättävän hyvin! Kyllä tässä tarvitsisi olla melkein Jaana Kapari, että näille ruoille hyviä suomenkielisiä nimiä keksisi…
Jonna
22.2.2013 at 19:45Hyvä idea, kun ei ne varret ainakaan minulle muutoin siitä suosikkipäästä ole. Mutta mitäpä ei majoneesi aateloisi.
Sini
23.2.2013 at 08:29Minä en aiemmin ollut ajatellutkaan, että niitä varsia voisi johonkin käyttää. Kyllä kai aika moni raaka-aine majoneesilla paranee 😉
Ville Niskanen
24.2.2013 at 12:19Näyttää niin freesilt ja hyvält tuo. Täytyy kokeilla joku päivä =)
Sini
24.2.2013 at 13:41Hyvää se olikin, suosittelen kokeilemaan 🙂