salaatit/ Yleinen

Broccoli slaw

Törmäsin jo aikaa sitten Kulinaarimuruja-blogissa supermainioon ideaan käyttää parsakaalin varsia coleslaw-tyyppisessä salaatissa kaalin sijaan. Varmaan aika moni – niin minäkin! – heittää parsakaalin varret pois ja käyttää vain nuput. Tämä on mainio tapa hyödyntää nuo muuten pois heitettävät varret! Testasin slawia samalla, kun höyrytin parsakaaleja teriyakilohen seuraksi. 

Tämä oma versioni perustuu jo aiemmin postaamaani perinteiseen coleslaw-reseptiin, vain kaali on korvattu parsakaalin varsilla. Tämä salaatti todistaa sen, että aika moni asia maistuu hyvältä, kun sen hukuttaa majoneesiin! Parsakaalin varret maistuvat tässä salaatissa hieman kirpeämmiltä ja raikkaamilta kuin kaali coleslawissa, mutta rakenne on samantyylinen. 

Tämä on taas näitä ärsyttäviä ruokalajeja, joille ei oikein löydy kunnollista suomenkielistä nimeä – parsakaalisalaatti kun nyt ei varsinaisesti kuvaa ruokaa (niinkuin kaalisalaatti ei kuvaa coleslawiakaan yhtään). Reseptin mukaisesta annoksesta tulee pieni lisukesalaatti kahdelle. 
 

Broccoli slaw

yhden parsakaalin varren
yhden ison porkkanan
pienen sipulin

1 kananmunan keltuainen
1 rkl sinappia
2 dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
2 tl etikkaa

1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
 
Kuori porkkana ja suikaloi porkkana ja parsakaali ohuiksi viipaleiksi (voit käyttää tähän esimerkiksi kuorimaveistä!). Kuori sipuli ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaileiksi.

Valmista sitten majoneesi. Sekoita keltuainen ja sinappi kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana vatkaten vimmatusti. Kun seos muuttuu majoneesiksi, mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon etikka.

Yhdistä pienessä kulhossa majoneesi, sinappi, sokeri, valkoviinietikka ja suola. Kaada majoneesiseos parsakaalin, porkkanan ja sipulin päälle, sekoita tasaiseksi. Tarjoa kylmänä. 

You Might Also Like

6 Kommentit

  • Reply
    Jokihaka Kokkaa
    22.2.2013 at 10:52

    Näppärää! Pitääkin testata.. Joillekin ruuille on tosiaan aika haastavaa keksiä hyvää Suomennosta.

  • Reply
    Sini
    22.2.2013 at 11:10

    Eikös? Toimii yllättävän hyvin! Kyllä tässä tarvitsisi olla melkein Jaana Kapari, että näille ruoille hyviä suomenkielisiä nimiä keksisi…

  • Reply
    Jonna
    22.2.2013 at 19:45

    Hyvä idea, kun ei ne varret ainakaan minulle muutoin siitä suosikkipäästä ole. Mutta mitäpä ei majoneesi aateloisi.

  • Reply
    Sini
    23.2.2013 at 08:29

    Minä en aiemmin ollut ajatellutkaan, että niitä varsia voisi johonkin käyttää. Kyllä kai aika moni raaka-aine majoneesilla paranee 😉

  • Reply
    Ville Niskanen
    24.2.2013 at 12:19

    Näyttää niin freesilt ja hyvält tuo. Täytyy kokeilla joku päivä =)

  • Reply
    Sini
    24.2.2013 at 13:41

    Hyvää se olikin, suosittelen kokeilemaan 🙂

  • Kommentoi