juomat/ ravintolat/ Yleinen

Happy Joe Organic -siiderikilpailun after work

Piipahdin toissa viikolla Hartwallin kutsumana ravintola Lungbergissä after workeilla maistelemassa uutta Happy Joe Organic -omenasiideriä. Kemujen tarkoituksena oli maistella uutuussiideriä ja polkaista käyntiin blogikisa, jossa osallistujat on haastettu kokkaamaan hyvän mielen yksinkertaista ruokaa, joka joko sisältää siideriä tai sopii sen kanssa nautittavaksi – tai molempia. Julkaisen reseptini kisaan ensi viikolla, mutta nyt vähän tunnelmia tuolta after workista. 

Mietin alunperin, viitsisinkö koko tilaisuudesta edes kirjoittaa, mutta päätin, että on pakko. Syykin on yksinkertainen: tilaisuudessa tarjoiltu, Sami Tallbergin kokkaama kevyesti paras kana, mitä olen ikinä syönyt! Jumalaisen hyvää! Saimme mukaan kyseisen kanan reseptinkin, joten voi olla, että kokkailen sitä myöhemmin kotona ja laitan blogiin teidänkin iloksenne. 

Tilaisuudessa oli siis tarjolla Sami Tallbergin kokkaamat ruoat ja luonnollisesti Happy Joe -siideriä, sekä uutta luomuomenaa että muita samaa tuoteperheeseen kuuluvia. Tarkoituksena oli antaa hiukan inspiraatiota kisaresepteille ja sitä totisesti tilaisuudesta sai, oikein innostuin miettimään omaa reseptiä huolella. Tosin rima on asetettu nyt aika korkealle… 

Pääruokana tarjottiin siis kokonaista kanaa, joka oli paistettu uunissa samalla valellen sitä paistoliemellä. Kanan päälle kaadettiin siideristä, paistiliemestä ja yrteistä sekä valkosipulista tehtyä kastiketta. Kana oli jumalaisen mehevää, todella hyvin suolattua ja yrtit maistuivat kastikkeessa upeasti. Kuten jo aiemmin sanoin: parasta kanaa, mitä olen koskaan syönyt. Kanan lisukkeena oli salaattia, josta löytyi ainakin ruusun terälehtiä, voikukkia, voikukan lehtiä ja muita villejä salaatteja. Ai että, kun sekin oli hyvää! Erityisesti ruusun terälehdet maistuivat ihanasti miedon ruusuisilta ja näyttivät tietysti superkauniilta! Suunnittelin heti vastaavanlaista villiyrttisalaattia, sillä voikukkia kasvaa joka puolella ja ruusun terälehdetkin näyttivät olevan ihan tavallisista ruusupuskista noukittuja.

Jälkiruokana tarjoiltiin siideristä, hunajasta ja kamomillasta tehdyssä kastikkeessa marinoituja mansikoita basilikan ja mascarponen kera. Ihanaa sekin, ja hyvä jälkiruokavinkki esimerkiksi juhannukseksi! Helppo ja nopea valmistaa ja tosi herkullista. 

Happy Joe Organic -luomuomenasiideri oli muuten aika positiivinen yllätys: hyvin omenaisen ja raikkaan makuinen siideri. Nousi heti minun henkilökohtaiseen siiderien top kolmoseen, jonne ei ihan helposti pääse! Kannattaa siis testata! 


Lungberg on melko uusi ravintola ja tila vaikutti tosi avaralta ja isolta. Ruokalista vaikutti kiinnostavalta, joten ravintola pitänee käydä testaamassa joku kerta. Ravintola on toteutettu yhteistyössä Happy Joe -siiderien kanssa, ja siideri näkyykin myös sen sisustuksessa ja ruokalistassa. Happy Joe -siiderien korkeissa on tuollaisia hauskoja, onnellisuuten liittyviä mietelauseita, ja samoja mietelauseita löytyy myös ravintolasta esimerkiksi tuoleista. Aika hauska idea! 

Sami Tallberg oli kokannut ihanat ruoat ja vaikutti hauskalta tyypiltä kertoillessaan tosi innoissaan siiderin makupareista ja villiyrteistä. Sama tyyppi toimii myös kilpailun tuomarina, joten senkin vuoksi kisareseptiin pitää panostaa. Ensi viikolla siitä lisää!


You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi