jälkiruoat/ kesä/ Yleinen

Kookos-vaniljajäätelö

Kelit ovat pysytelleet sen verran kesäisinä jo jonkin aikaa, että innostuin tekemään itse jäätelöä. Olen aina haaveillut sellaisen ihanan kermaisen jäätelön tekemisestä itse, mutta ilman jäätelökonetta se ei kotikeittiössä olekaan niin helppoa. Sain Dansukkerilta haasteen osallistua  Suomen Makein Jäätelö -kisaan, jossa pyydettiin ruokabloggaajia kehittelemään jäätelöresepti käyttäen Dansukkerin uutta tuotetta eli glukoosisiirappia (reseptissä käytetty siirappi on saatu Dansukkerilta). Tuon siirapin avulla jäätelöstä pitäisi saada kotikeittiössäkin sileää ja kermaista. Tottakai sitä piti siis päästä testaamaan!

Yleisesti en tykkää käyttää kokkailuissani mitään ylimääräisiä puolivalmisteita, ja googlettelinkin heti, että mitä ihmettä tämä glukoosisiirappi oikein on. No, se on jonkinlaista vehnästä valmistettua siirappia, jota ammattikeittiöissä käytetään usein jäätelöiden ja makeisten tekemisen apuna. Suhtaudun skeptisesti kaikkeen sellaiseen, josta ei oikein tiedä mitä se on, mutta annoin siirapille mahdollisuuden, sillä ajatus kotitekoisesta jäätelöstä ilman tilaa vievää ja harvoin käytettävää jäätelökonetta kuulosti niin houkuttelevalta. Jos olet joskus kurkannut kaupassa jäätelöiden tuoteselosteita, tiedät, että ne saattavat sisältää mitä ihmeellisempiä ainesosia. Tähän jäätelöön sen sijaan tuli tuon glukoosisiirapin lisäksi vain kookosmaitoa, kananmunan keltuaisia, sokeria ja vaniljaa. Ihanan yksinkertaista! Aion kyllä tänä kesänä kokeilla jotain vieläkin yksinkertaisempaa, kuten pelkästä kookosmaidosta ja hunajasta tehtyä raakajäätelöä. Glukoosisiirapin toimivuudesta en ole näin ensimmäisen kokeilun jälkeen aivan varma, sillä jäätelöstä ei tullut ihan niin sileää kuin olisin toivonut. Tietystikään en jaksanut montaa kertaa jäätelöä jäätymisen aikana sekoittaa enkä myöskään siivilöinyt seosta, niin kuin ohjeiden mukaan kai kuuluisi. Kokeilut siis jatkuvat!

Ongelma olikin sitten siinä, millä jäätelömaulla osallistuisin kisaan. Mahdollisuuksia on niin paljon! Tyylilleni uskollisena päätin mennä mahdollisimman yksinkertaisella linjalla ja testata, miten parhaiten saisi tuon kermaisuuden ja sileyden jäätelössä esiin. Halusin lisäksi tehdä jäätelöstä laktoositonta, joten päädyin tekemään sen maidon tai kerman sijaan kookosmaidosta. Koska kookos on jo yksistään melko voimakkaan makuinen, lisäsin jäätelöön sen lisäksi vain vaniljaa. Makuyhdistelmä olikin aika huippu! Pehmeä kookosmaito toi jäätelöön sopivan miedon kookoksen maun ja vanilja vielä korosti kookoksen makua. Lisäksi näillä aineilla ei jäätelöön syntynyt ylimääräisiä suutuntumaa häiritseviä paakkuja, vaan sileys pääsi paremmin esiin, mitä toivoinkin. Aina ei kannata liikaa alkaa kikkailemaan ja yhdistämään liikaa makuja, sillä yksinkertainen on usein parasta! Maultaan tämä jäätelö oli niin hyvää, että tekemäni annos katosi pakastimesta hetkessä!
 

Kookos-vaniljajäätelö

4 dl kookosmaitoa
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko

4 kananmunan keltuaista

0,5 dl sokeria

Mittaa kattilaan kookosmaito ja glukoosisiirappi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen siemenet kattilaan. Heitä myös loppu tanko kattilaan. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä hieman.

Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jäähtynyt maito-siirappiseos ja kaada se muna-sokerivaahdon sekaan. Vatkaa seos tasaiseksi. 

Kaada seos vuokaan ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pakasta sitten seos ja sekoittele sitä muutaman kerran pakastumisen aikana. Pakastumisessa menee tunteja, itse jätin jäätelön suosiolla pakkaseen yön yli. 

Ota valmis jäätelö pakkasesta juuri ennen tarjoilua ja pyöräytä siitä lämpimään veteen kastetulla jäätelökauhalla palloja. Herkuttele heti! 

You Might Also Like

1 kommentti

  • Reply
    Sini
    16.6.2013 at 16:44

    Kisan äänestysivusto on nyt avattu, tätä tai muuta omaa suosikkiasi pääset äänestämään täältä. Äänestäneiden kesken arvotaan Kitchen Aid -tehosekoitin!

  • Kommentoi