suolaiset leivonnaiset/ Yleinen

Pitaleivät jauhelihapihvillä ja minttu-fetapestolla

Tänä kesänä minttu on ollut yksi eniten käyttämistäni yrteistä (luonnollisesti on tullut tämän seurauksena juotua aika monta mojitoa!), joten en voinut vastustaa Sweet Paulista löytämääni minttu-fetapestoa (Sweet Paul Magazine on muuten tutustumisen arvoinen, ilmainen nettilehti, josta löytyy aina upeita (ruoka)kuvia!). Alkuperäisessä reseptissä pihveihin on käytetty lampaan jauhelihaa, mutta sitä ei löytynyt lähimmästä marketista etsinnöistä huolimatta, joten tein pihvit naudan jauhelihasta. Toimi hyvin näinkin, mutta lampaan jauhelihaa olisi kyllä ehdottomasti päästävä maistamaan – se olisi varmasti toiminut vieläkin paremmin mintun ja fetan yhdistelmän kanssa! Pitänee esittää kauppaan toive lampaan jauhelihan lisäämisestä valikoimiin tai ostaa syksymmällä pakkaseen kokonaisen lampaan lihat. 

Pesto oli upean makuista: minttu, feta ja pinjansiemenet muodostivat simppelin, mutta todella maukkaan yhdistelmän! Peston tekeminen oli myös nopeaa ja helppoa, sillä ainekset vain sekoitettiin keskenään. Käytin pestoon vahvaksi nimettyä minttua, mutta mielestäni se on kyllä ihan tavallista minttua ja se toinen, tavallinen minttu taas mautonta. Tuo vahva maksaa tuplasti enemmän kuin tavallinen minttu, pitänee ensi kesänä laittaa omat (vahvat) mintut kasvamaan! Pestoa kannattaa muuten tehdä ainakin tupla-annos, sillä se loppui heti kesken! Suosittelen myös käyttämään isot kouralliset minttua, sillä sitä voi laittaa aika reilusti.

Pitaleipien ohjeen löysin Googlen kuvahaulla, ja leivistä tulikin oikein onnistuneita! Samaa ohjetta voi siis käyttää myöhemminkin. 

 
Pitaleivät jauhelihapihvillä ja minttu-fetapestolla

3 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
25 g hiivaa
6,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

1 dl murennettua fetaa
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
reilu kourallinen hienonnettua minttua
hieman tuoretta tai kuivattua chiliä
1/2 dl oliiviöljyä

400 g naudan tai lampaan jauhelihaa
suolaa
pippuria

Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa samalla. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi. 

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja muotoile litteiksi, pyöreiksi leiviksi. Anna leipien kohota vielä hetki ja paista niitä sitten 250 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Varo etteivät leivät pala! 

Sekoita peston ainekset huolellisesti keskenään.  

Sekoita mausteet jauhelihaan ja muotoile lihasta pihvejä. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa muutaman minuutin per puoli, jolloin ne jäävät hieman punertaviksi sisältä. 

Kokoa annokset leikkaamalla pitaleivät reunasta auki, iskemällä pihvin sisään ja lusikoimalla paljon pestoa perään. Varaa syöjille lautasliinat, sillä peston syöminen on sotkuista puuhaa!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi