juomat/ Yleinen

Smoothie marjoista, kaurahiutaleista ja kookosmaidosta

Olen taas perinteiseen tapaani hamstrannut pakkasen täyteen marjoja kesällä, mutta käyttänyt niitä hävettävän vähän talvella. Ajattelin ottaa nyt vuoden pimeimpään aikaan pakkasen kesästä muistuttavat marjat tehokäyttöön. Teen aina silloin tällöin erilaisia smoothieita: pidän siitä, että niihin saa laitettua paljon marjoja ja hedelmiä antamaan ihanan maun ja paljon vitamiineja. Tällä kertaa smoothiesta tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen teillekin! 
Smoothieen tuli pakastimesta kesällä kerättyjä, kotimaisia vadelmia ja puolukoita ja yksi päärynä. Nesteenä käytin pehmeän makuista kookosmaitoa ja täyttävyyttä tuomaan lisäsin kaurahiutaleita. Täydensin smoothien vielä superfood macalla. Vadelmien makeus, puolukoiden kirpeys sekä kookosmaidon ja kaurahiutaleiden pehmeys sopivat yhteen tosi hyvin. Smoothiesta tulee täyttävää ja ihanan lohdullisen makuista. Lisäksi vaaleanpunainen väri ja muutama vadelma pinnalla tekee siitä hyvää väriterapiaa pimeyteen. Mielestäni smoothie ei kaipaa makeutusta, mutta halutessasi voit toki lisätä siihen vähän sokeria. Smoothie on tuhti ja sopii siksi erityisesti aamupalaksi, miksei isona annoksena myös kevyeksi lounaaksi. Voit tehdä smoothien jo illalla jääkaappiin odottamaan ja napata sen aamulla pullossa mukaan. Mainio aamupala siis myös mukaan otettavaksi! 
En suosittele tekemään tätä smoothieta kaupan ulkomaisista pakastevadelmista niiden kuumennussuosituksen takia. Kannattaakin siis kerätä kesällä ilmaisia kotimaisia vadelmia pakkaseen talven varalle! 

Smoothie marjoista, kaurahiutaleista ja kookosmaidosta
2 dl kotimaisia vadelmia 
1 dl kotimaisia puolukoita
1 päärynä
1 tlk kookosmaitoa
4 rkl kaurahiutaleita 
1 rkl macaa
Kuori ja pilko päärynä. Mittaa kaikki ainekset kulhoon (voit laittaa marjat jäisinä) ja surauta sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää päälle koristeeksi hiukan kaurahiutaleita ja muutama vadelma. Nauti kylmänä!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi