salaatit/ Yleinen

Lohi-avokadosalaatti

Koko kesän ja alkusyksyn söimme pelkästään itse pyydettyä vaaleaa kalaa, mutta nyt pakkasesta alkaa oma kala olla lopussa, joten ruokalistalle pääsi pitkästä aikaa lohi. Tätä lohi-avokadosalaattia olemme aiemmin syöneet kyllästymiseen asti, mutta nyt se maistui pitkän tauon jälkeen taas uskomattoman hyvältä. Ideana salaatissa on rasvaisen lohen ja avokadon yhdistäminen kirpakkaan wasabikastikkeseen ja inkiväärilastuihin. Raikas salaattipohja, kurkku ja porkkana toivat myös hieman väriterapiaa syksyn pimeyteen. Sisäistä ja ulkoista nautintoa siis! Tämä versio salaatista noudattelee tarkemmin esikuvansa, ravintola Raflan salaatin reseptiä.

Raastoin tällä kertaa porkkanan, kurkun ja inkiväärin kuorijalla ohuiksi lastuiksi – tämä teki salaatista heti asteen verran mietitympää ja kauniimman näköistä. Helppo niksi siis jokaiseen kotikeittiöön. Salaattipohjana käytin parvekkeelta tämän vuoden todennäköisesti viimeiset lehtikaalit kaupan rucolan ja sydänsalaatin kanssa. Salaatissa olennaista on kypsä, pehmeä avokado, joten yritä löytää kaupasta sellaisia. Kastike on simppeli, oliiviöljyä ja wasabia yhdistävä, ja se voi olla hieman haastavaa saada sekoittumaan. Yritä kuitenkin saada kastike sekoittumaan, ettei ruokailijoille tule wasabiyllätyksiä. 


Lohi-avokadosalaatti

400 g lohta
2 kypsää avokadoa
puolikas kurkku
2 porkkanaa
pala inkivääriä
salaatteja, esim. lehtikaalia, rucolaa, sydänsalaattia

0,5 dl oliiviöljyä
makusi mukaan wasabia
sitruunamehua
suolaa
pippuria


Suolaa lohi. Kuori ja viipaloi avokadot. Raasta kurkusta, porkkanasta ja inkivääristä lastuja kuorijalla. Pese salaatit ja revi ne pienemmiksi. Tee kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset. Maistele kastiketta, jotta saat siitä omaan makuusi sopivaa. 

Paista lohi pannulla molemmin puolin ruskeaksi (älä liian kauaa, ettei lohesta tule kuivaa). 

Kokoa annokset: laita kurkku-, porkkana- ja inkiväärilastut sekä salaatit kulhoon, lisää kastike ja sekoita. Lastaa salaattipohjaa lautasille, lisää päälle viipaloidut avokadot ja paistetut lohen palat. Lorauta avokadojen päälle vielä oliiviöljyä ja hieman suolaa. Nauti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi