Yleinen

Joulutortut tuoreista luumuista

En ole ikinä ollut perinteisten joulutorttujen ystävä (jotenkin se luumuhillo ei ole makuuni), mutta pari päivää sitten törmäsin Ruokahommia-blogissa uuden tyylisiin joulutorttuihin, jotka kuulostivat niin herkullisilta, että oli pakko päästä heti testaamaan. En kyllä ymmärrä, miksen ole tullut ajatelleeksi tätä aiemmin: tuoreita luumuja voitaikinan kanssa. 
Muokkasin ohjetta vielä hiukan, sillä karamellisoin luumut jouluisessa mausteseoksessa, joka sisälsi kanelia, vaniljaa, neilikkaa ja tähtianista. Valmiista leivoksista tuli hieman mieleen klassikkoleivonnaninen tarte tatin jouluisalla vivahteella. Tuoreet karamellisoidut luumut maistuvat ihanan makeilta ja raikkailta, toisin kuin tunkkainen luumuhillo. Vaniljarahka toi leivonnaisiin raikkautta. Näiden valmistus oli lisäksi ihan naurettavan helppoa ja nopeaa. Tortut maistuvat sekä lämpiminä että hiukan jäähtyneinä. Pellillinen torttuja hävisi äkkiä parempiin suihin kahden keskenkin glögin seurana. Aion tehdä näitä vielä uudemmankin kerran ennen joulua ja suosittelen testaamaan! 

Joulutortut tuoreista luumuista

1/2 pkt voitaikinalevyjä
1/2 prk Valio vaniljarahkaa
4 kpl tuoreita luumuja
50 g voita
2 rkl ruokokidesokeria
1/2 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 tähtianista
4 kokonaista neilikkaa

Ota voitaikina sulamaan ajoissa. Kaulitse taikina hiukan ohuemmaksi ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Lusikoi jokaisen taikinapalan päälle vaniljarahkaa. 

Pese luumut ja viipaloi ne. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sokeri sekä mausteet. Anna sokerin sulaa voihin miedolla lämmöllä. Lisää luumut, kun sokeri on saanut hiukan väriä ja tuoksuu paahtuneelta. Anna luumujen karamellisoitua ja pehmetä seoksessa hetki. 

Lusikoi sitten luumut vaniljarahkan päälle (asettele ne kauniisti, niin saat kauniita torttuja). Paista torttuja 180 asteessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit lopuksi lusikoida päälle vielä hieman pannulle jäänyttä sokerilientä. Tarjoa glögin kanssa!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Merja
    14.12.2013 at 14:59

    Ihanan kauniita! Katselin ihan samaa lähdettä ja ostiin eilen tuoreita luumuja. Täytyypä viritellä noita mausteita mukaan!

  • Reply
    Sini
    15.12.2013 at 17:47

    Kannattaa, näistä tuli tosi hyviä! Jokohan voisi tehdä seuraavan satsin…?

  • Kommentoi