ravintolat/ Yleinen

Ravintola Sushibar+Wine

Kävimme ennen joulua nauttimassa astetta kevyemmästä ruoasta Helsingin Fredalla sijaitsevassa Sushibar+Winessä. En toki ole kiertänyt kaikkia Helsingin sushipaikkoja, mutta tämä on kaikista käymistäni suosikkini tähän mennessä: ihanan rento ja raikas sisustus ja ihanat, kekseliäät sushit.


Olin jo etukäteen odottanut saavani ihania, kevyesti grillattuja kampasimpukkanigirejä, mutta sunnuntai-iltana sekä kampasimpukka että siika olivat ehtineet jo loppua. Ei sikäli ihme, sillä ravintolassa kävi kuhina ja porukkaa lappasi sisään jatkuvalla syötöllä. 


Minä valitsin omalle lautaselleni californiamakin (jättikatkaravunpyrstöjä, avokadoa, majoneesia ja seesaminsiemeniä), shake mozzarella nigirit (lohta, kevyesti grillattua mozzarellaa ja shisopestoa) sekä grilled shake nigirit (kevyesti grillattua lohta, majoneesia ja ruohosipulia). Pidän tosi paljon Sushibar+Winessä nimenomaan noista vähän erilaisista susheista, erityisesti tuo grillattu lohinigiri on suuri suosikkini. Myös tuo väärinpäin rullattu californiamaki on aika mainio rouskuvine seesaminsiemenineen. 

Seuralaisen lautaselle päätyi spicy shake maki (lohta, tulista majoneesia ja shisolehteä), shake mozzarella nigirit ja shake nigirit. Spicy shake makissa ei kyllä ollut tulisuudesta tietoakaan, mutta kaikki merenelävät olivat mainion raikkaita ja tuoreita.


Join sushin seurana lasillisen itävaltalaista Grüner Veltlineriä, jota tarjoilija suositteli pyydettyäni jotain mineraalista valkoviiniä. Viini oli melkoisen luokatonta: se maistui siltä, kuin olisi ollut avattuna pullona viikkokaupalla eikä mineraalisuudesta ollut tietoakaan. Olisi pitänyt ehkä palauttaa viini ja pyytää tilalle vihreä tee, mutta en jaksanut nähdä vaivaa. 


Mikään halpa paikka tuo ei toki ole, sillä makien hinta pyörii 10 €:n paikkeilla (8-10 palaa) ja nigirit maksavat noin 5-7 € (2 palaa), joten saadakseen vatsansa täyteen hinta kipuaa helposti yli 20 €:n. Sushit ovat kuitenkin niin hyviä, että silloin tällöin tykkään tuolla käydä!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi