salaatit/ Yleinen

Linssi-fetasalaatti

Näin joulun jälkeen tekee mieli syödä jotain vihreää ja kevyttä, mutta ei kuitenkaan mitään ihan kesäisen kevyttä salaattia. Tässä oiva välimuoto hiukan tuhdimman ja kevyemmän salaatin välille: linssi-fetasalaatti. 
Linssit tuovat salaattiin täyttävyyttä ja mielenkiintoista syvyyttä. Makua antavat suolainen feta ja raikas tuore minttu. Salaattipohjana käytin tällä kertaa vuonankaalia, mutta voit toki käyttää mitä tahansa salaattia. Lisäksi salaattiin tuli punasipulia, avokadoa ja kurkkua. Raaka-aineiden erilaiset tekstuurit sopivat myös erinomaisen hyvin yhteen.

Linssi-fetasalaatti

1 dl (beluga)linssejä
kourallinen tuoretta minttua
pari kourallista vuonankaalia
1 punasipuli
1 avokado
1/2 kurkku
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1/2 pkt fetaa

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna minttu. Pese vuonankaalit. Kuori ja pilko punasipuli ja avokado, pilko myös kurkku. Sekoita ainekset kulhossa. Kaada kulhoon reilu loraus oliiviöljyä, heitä perään ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita. Murustele feta käsin joukkoon. Tarjoile heti vaalean leivän kanssa!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi