pataruoat/ sesonkiruoat/ talvi

Tomaattinen lammaspata kikherneillä ja bataatilla

Syön nykyään yhä enenevissä määrin lammasta ja taas kerran pataan päätyi lammas seuralaisineen. Yhtenä päivänä lounaaksi nauttimani lampaan potka kera kikherneiden, baba ganoushin ja harissakastikkeen oli niin hyvää, että päätin tehdä siitä oman versioni kotona. En ole vieläkään onnistunut tekemään baba ganoushista niin hyvää, kuin se tuolla lounaalla oli, joten sen jätin pois. Pitää kyllä metsästää sellaiselle resepti! 
Kypsensin lampaan ensin ylikypsäksi uunissa yön yli muhittamalla – ensin toki paistoin siitä pinnat kiinni. Seuraavana päivänä heitin sitten valmiin lampaan lämpenemään tomaattiliemeen, joka sopii lampaan seuraan uskomattoman hyvin – minä tein sen simppelisti tölkillisestä kokonaisia, kuorittuja Muttin kirsikkatomaatteja. Padan sekaan kaadoin myös purkillisen kikherneitä (taas kikherneitä – ne sopivat mielestäni erinomaisesti tälläisiin pataruokiin!) ja yhden paloitellun, reilun kokoisen bataatin. Pata saa hiukan tulista makua joukkoon kaadetusta chilikastikkeesta. Pinnalle vielä reilu kourallinen tuoretta minttua, niin lämmittävä ja lohduttava, herkullinen pataruoka on valmis!  


Tomaattinen lammaspata kikherneillä ja bataatilla

600 g lampaan potkaa tai lapaa
1 tlk kokonaisia kirsikkatomaatteja
1 prk kikherneitä
1 reilun kokoinen bataatti
n. 2 rkl chilikastiketta (maun mukaan)
ripaus sokeria
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta minttua

Ota lammas huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Suolaa ja pippuroi lammas ja paista paistinpannulla siitä pinnat kiinni. Laita sitten lammas folion alle uuniin 100 asteeseen yöksi. 

Laita lammas uunivuokaan, heitä perään kirsikkatomaatit ja kikherneet. Sekoita joukkoon makusi mukaan chilikastiketta (minä käytin noin 2 ruokalusikallista), ripaus sokeria, suolaaja pippuria. Kuori ja paloittele bataatti ja laita palat uunivuokaan. Lämmitä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Annostele lautasille ja koristele vielä tuoreella revityllä mintulla. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi