Yleinen

Kantarelli-kikhernepaistos

Kaivoin pakastimesta vielä viimeisiä kantarelleja ja tein niistä hiukan erilaista, pyttipannutyyppistä paistosta. Kantarellien lisäksi paistokseen tuli perunoita, kikherneitä ja ruohosipulia. Annokset kruunasi vielä sisältä ihanan valuva uppomuna. Tarkoituksena oli alunperin muhentaa perunat ja kikherneet kermaan, mutta kermapurkki törötti jääkaapissa vielä sittenkin, kun lautaset oli kaavittu tyhjiksi. Kerma olisi ehkä antanut paistokselle hiukan sen kaipaamaa kosteutta, joten lisäsin sen kuitenkin alla olevaan ohjeeseen.

Kikherneitä en ole aiemmin käyttänyt juuri ollenkaan, mutta tänä talvena ne ovat eksyneet lautaselleni jo useamman kerran. Talven sesonkiruokiin kuuluvat erilaiset palkokasvit (pavut ja herneet) ja olenkin tänä talvena kuluttanut niitä ahkerasti. Suosin usein luomulaatuisia, veteen säilöttyjä, käyttövalmiita kikherneitä. Luomua ihan vain siksi, että ne maistuvat mielestäni paremmilta kuin ei-luomulaatuiset. Olenkin alkanut pitää kaapissa aina vähintään kikherneitä ja voipapuja, ja heittelen niitä aina tarvittaessa ruokiin. Pidän molempien tuhdista mausta! 

Keitän uppomunat yleensä hiukan eri tyylillä kuin tavallisesti, koska en ole ikinä onnistunut saamaan niitä pysymään kasassa perinteisellä tyylillä. Pitäisikin pitkästä aikaa yrittää taas. Keitän ne yleensä siis niin, että levitän mukin päälle kelmun ja painan sen mukin pohjalle, rikon kelmun päälle varoen munan, ripsautan päälle vähän suolaa ja sutaisen munan kelmunyyttiin. Nyytissä munia saa paistaa noin 3-4 minuuttia, jonka jälkeen pieni jäähdyttely ja kelmun kuoriminen. Aika helppoa, vaikka munat eivät ehkä tällä tyylillä olekaan niin kauniita kuin perinteisellä menetelmällä! 


Kantarelli-kikhernepaistos

2 kananmunaa 
suolaa

3 perunaa (esim. siikliä) 
voita
3 dl pakastettuja kantarelleja (sulatettuina)
1 tlk kikherneitä
1-2 dl kermaa
nippu tuoretta ruohosipulia
suolaa
pippuria

Keitä kattilassa vettä. Laita kahteen mukiin reilut palat kelmua ja paina kelmuista pieni pussi mukin pohjalle. Riko molempiin pusseihin yksi kananmuna ja ripauta päälle hiukan suolaa. Sido kelmupussit kiinni ja keitä kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Ota pussit pois vedestä ja anna jäähtyä.  

Keitä perunoita kuorineen noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat melkein kypsiä (älä keitä niitä liian pehmeiksi!). Sulata voi paistinpannulla ja pilko perunat pannulle. Paista perunoita hetki, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Lisää sulatetut kantarellit ja paista hetki. Lisää viimeisenä vielä valutetut ja huuhdellut kikherneet sekä kerma. Hauduta hetki, niin että kerma keittyy hieman kasaan ja kikherneet pehmenevät. Lisää sekaan hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele paistos lautasille. Kuori munat kelmupusseista ja laita kummankin annoksen päälle muna. Tarjoile heti!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Nanne
  12.2.2014 at 08:59

  Aivan ihania ruokakuvia ja mielenkiintoisia kasvisruokareseptejä! Sait juuri yhden uuden lukijan lisää. 🙂

  http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

 • Reply
  Sini
  12.2.2014 at 09:46

  Kuvakehut lämmittävät aina mieltä – varsinkin kun näin talven pimeydessä on usein vähän haastavaa kuvata! Kiitos kaunis siis 🙂

 • Kommentoi